szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb bírságot, ezúttal 30 millió forintot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa a Pick Szeged Szalámigyár és Húsipari Rt.-re, mert a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon "No1" megjelölést alkalmazott 16 termékén.

A GVH csütörtöki közleménye emlékeztetett arra, hogy júniusban ugyanezért a magatartásért egy millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Pick Szeged Rt.-t.

A versenyhivatal indoklása szerint az abszolút elsőbbséget kifejező felsőfokú jelző vagy jelölés esetén annak megalapozottságát a vállalkozásnak valamennyi versenytárssal, illetve versenyző termékkel szemben  bizonyítania kell. Ennek hiánya jogsértést jelent - hangsúlyozta a GVH közleménye. A Pick Szeged Rt. jogsértést követett el, mert állításának helytállóságát nem bizonyította - ismerteti a GVH.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr András: Szájer botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje

Fekete-Győr András: Szájer botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Az iskola drogdílere volt egy kiskunfélegyházi diák

Az iskola drogdílere volt egy kiskunfélegyházi diák