szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A belga gyógyszer- és vegyipari társaság, a Solvay hamarosan bejelenti a nagyságra negyedik francia gyógyszergyár, a Fournier Pharma felvásárlását. A vételár egymilliárd euró - írja a Le Figaro.

A dijoni cég megvétele beleillik a Solvay gyógyszeripari növekedési terveibe, ám a Fournier Pharma decemberben még azt közölte, hogy független akar maradni. A Solvay a világ nagyságra negyedik PVC-gyártója, tevékenységét azonban egyre inkább a gyógyszerek, különleges vegyiáruk, magasabb hasznot hozó műanyagok gyártása felé tolja.

A családi tulajdonban lévő Fournier Pharma 2003-ban 557 millió euró bevételt ért el, ennek 70 százalékát Franciaországon kívül. A cégnek 3340 dolgozója van, bevételeinek 13 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre. Legfontosabb termékei az anyagcsere-betegségek kezelésével kapcsolatosak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Sanofi-Aventis: hivatalossá vált a felvásárlási ajánlat

A második legnagyobb francia gyógyszergyár, a Sanofi-Synthélabo kedden hivatalossá tette ellenséges felvásárlási ajánlatát nálánál nagyobb riválisára, a Franciaországban vezető német-francia Aventisre. A fúzióval a világ harmadik legnagyobb gyógyszeripari óriáscége jöhetne létre.

Micimackós szettet ad ki a Lego

Micimackós szettet ad ki a Lego

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben

Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben