szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vezetékes távközlési piacon várhatóan ősszel csökkennek a nagykereskedelmi díjak - jelentette ki Nyevrikel Emília, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának tagja.

Szerinte tavaly júniusban az úgynevezett helyi végződtetési díjak 35-55 százalékkal estek vissza azt követően, hogy a hatóság költségarányos díjszabást követelt meg szolgáltatóktól.

"Az újabb árcsökkenést az idei költségszámítás új módszertana eredményezheti, amely alapján a cégeknek már az európai uniós ajánlásnak megfelelő költségmodellt kell alkalmazniuk a díjak megszabásakor" - mutatott rá Nyevrikel Emília.

A tanácstag a csökkenés várható mértékét nem tudta megbecsülni. Annyit közölt, hogy az Európai Unióban a helyi végződtetés díjai csúcsidőszakban jelenleg átlagosan 25-30 százalékkal alacsonyabbak, mint a Magyar Telekomé (korábban Matáv).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Infinit Tech

Jók a kilátások az Európai Unió távközlési piacán

Az Európai Unió elektronikus távközlési piacán a verseny élesedése figyelhető meg, bizonyos részterületein pedig a gyors fejlődés jeleit tapasztalhatók. A szabályozásban foglalt jogszabályok végrehajtása jó ütemben halad, de az Európai Bizottság jelentése szerint még nagyon sok a tennivaló, ha Európa valóban versenyképessé kívánja tenni a szektort.

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban