szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szlovákia két évvel az EU által megszabott határidő előtt meg akarja nyitni küldeménytovábbítási piacát.

Már jövőre megkezdhetik működésüket a szlovák posta versenytársai, 2006 január elsejétől 50 grammot meghaladó küldeményeket magántársaságok is kézbesíthetnek, így konkurenciát támaszthatnak a szlovák postának (SP). 2007 január elsejével a küldemények tömegkorlátozása is megszűnik.

Hospodarské noviny cikke szerint 2009 január elsejével teljes egészében fel kell számolni a postamonopóliumot, a magánkézbesítőknek ettől kezdve hozzáférést kell biztosítani a posta elosztó központjaihoz. 

A versenyre készülve a szlovák posta több mint egymilliárd koronát (25,9 millió euró) kíván fordítani korszerűsítésre. A lap ugyanakkor rámutat: szlovák közlekedési miniszter a liberalizáció nyomán azzal is kénytelen foglalkozni, hogy az új rendszerben a közérdekű szolgáltatásokat az államnak külön kell majd a postán megrendelni és azért külön fizetnie is kell.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Nálunk terjeszkedik az osztrák posta

Az Österreichische Post AG keleti irányú terjeszkedése keretében kedden a versenyhatóságoknak a legnagyobb magyar reklámanyag-terjesztő, a Feibra Magyarország Kft. teljes felvásárlását jelentette be.

MTI Világ

A kisposta is posta Németországban

A Deutsche Post leállította a német kisposták országszerte tervezett bezárását és a mintegy ezerre tervezett megszüntetés felét - azaz 500-at - visszamenőleg eltörölnek.

MTI Itthon

Százhúsz településen nincs postai kézbesítés

A Dunántúlon a havazás miatt kialakult közlekedési nehézségek miatt a mobil postajárat 120 helyen nem tudta megkezdeni a kézbesítést - közölte Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. szóvivője.

MTI Itthon

Megtévesztette a fogyasztókat a Magyar Posta

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 5 millió forintra bírságolta a Magyar Posta Rt.-t fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásáért. A vállalat a tavaly márciusban bevezetett, úgynevezett elsőbbségi levélküldemények reklámozásánál tévesztette meg a fogyasztókat.

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter