szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bizonyos feltételek teljesülése esetén javasolja a Mol-gázüzletág eladásának jóváhagyását az EU Bizottság Verseny Főigazgatóságának.

Az EU-Bizottság Verseny Főigazgatóságának november 17-ig kell meghoznia döntését a vásárlás versenyjogi vonzatairól - mondta el Nagy Zoltán, az Országgyűlés gazdasági bizottságának szerdai ülésén. A GVH elnöke hozzátette: az egyik feltétel, hogy az új tulajdonoson kívül más cégek is hozzáférhessenek a Magyarországon kitermelt földgázhoz, illetve a gáztárolókhoz. A GVH azt is javasolja, hogy a gázüzletág új tulajdonosa ne hívhassa le opciós jogát a gázvezeték-rendszer megvásárlására.

A Magyar Energia Hivatal (MEH) - szintén feltételekkel - június 28-án engedélyezte a Mol gázüzletágának részbeni eladását az E.on Ruhrgas Internationalnak, s a két társaság tavaly november elején írt alá kötelező érvényű szerződéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

A Mol-gázüzletág eladása: EU-vizsgálat

Ismét robbanásveszélyes a helyzet a Mol gázüzletága körül. Akár e héten kiderülhet, hogy az uniós versenybizottság zöld utat ad-e az E.Onnal tavaly kötött adásvételi szerződésének, vagy figyelembe veszi-e a magyar társhatóság aggályait. Eközben az ellenzék újfent nagymértékű gázáremeléssel riogat.