szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az informatikai és hírközlési miniszter a Magyar Technológia Központ létrehozásáról ír alá megállapodást Kínában - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

A közlemény szerint a központot Shenzhenben hozzák létre, s fő funkciója az lesz, hogy támogassa a magyar informatikai iparág legversenyképesebb cégeit az ázsiai piacra való bejutásban.

Kovács Kálmán az erről szóló megállapodást Li Lin shenzheni főtitkár-helyettessel írja alá. A magyar miniszter a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként 2005. szeptember 7. és 11. között látogat Kínába.

A látogatás során Kovács Kálmán egyebek mellett ismerteti a magyarországi befektetési lehetőségeket Kína vezető elektronikai vállalatai, a TCL és Skyworth vezetőivel, s találkozik a kínai informatikai miniszterrel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nanotechnológiai kutatóközpont létesül Miskolcon

Az orosz együttműködéssel épülő intézmény várhatóan még ebben az évben elkészül. A négy-ötmillió dolláros kezdeti beruházással gazdálkodó központ a későbbiekben nanotechnikai gyártási eszközök fejlesztésével is foglalkozik majd.

MTI Gazdaság

Betörne a biotechnológiai piacra Magyarország

Hamarosan elkészül az a koncepció, amely meghatározza a biotechnológiai ágazat fejlesztéséhez szükséges vállalkozás-fejlesztési, tőkepiaci és hitelpiaci támogatási eszközöket - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

HVG Gazdaság

Interjú a Cisco elnökével a technológiai fejlődésről

A jövő a virtuálissá váló, önmagukat megvédeni képes számítógépes hálózatoké - jósolta a világ legnagyobb hálózatieszköz-gyártójának, az amerikai Cisco Systemsnek a vezérigazgatója, John Chambers (55 éves), aki most járt először Magyarországon.

Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak

Hamisítani kezdték a Covid-tesztek eredményét, hogy pénzt spóroljanak és utazhassanak

Alkatrészek árusításába kezd az IKEA

Alkatrészek árusításába kezd az IKEA

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben