szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,58 pontos emelkedéssel, 21945,12 ponton zárt, ez az előző napi záráshoz viszonyítva 0,27 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot, a vezető részvények a gyengülő Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama az olaj árának csökkenése miatt mérséklődött - mondta Farkas Róbert, a Takarékbank Rt. részvénykereskedelmi igazgatója. Az elmúlt egy hét alatt a Brent ára 7-8 dollárral csökkent. Farkas szerint a Mol - az olajár várható további esése miatt - gyengülhet a következő napokban. "Túl sok változás nem várható a hét utolsó napján" - jegyezte meg a részvénykereskedelmi igazgató.

A régiós piacok a budapestihez hasonlóan zártak. A Mol csaknem 5 milliárdos forgalom mellett 250 forinttal, 1,11 százalékkal 22200 forintra gyengült. Az OTP árfolyama 108 forinttal, 1,37 százalékkal 7998 forintra emelkedett, forgalma 4,82 milliárd forintot tett ki.

A Richter 764,2 millió forintos forgalomban 205 forinttal, 0,61 százalékkal 33 600 forintra drágult. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,42 százalékkal 964 forintra emelkedett, forgalma meghaladta a 3,36 milliárd forintot. A BUMIX 1772,18 ponton zárt, ez az előző napi záráshoz képest 4,33 pontos, 0,24 százalékos erősödés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: magas forgalom mellett is stagnálás

A részvénypiac forgalma magas, összesen 16,091 milliárd forint volt. A vezető részvények közül a Mol gyengült, a Richter, az OTP és a Magyar Telekom (Matáv) erősödött a hétfői záráshoz viszonyítva.

MTI Gazdaság

BÉT: korrekció a piacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,71 pontos csökkenéssel, 18.506,25 ponton zárt csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 1,05 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Újra csúcson a BÉT és a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 405,42 pontos növekedéssel történelmi csúcson, 19.593,88 ponton zárt szerdán, ez az előző napi záró értékhez képest 2,11 százalékos erősödés.

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után