szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ázsiai gyártmányok messze a legjobbak a használt autók között, a német GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) műszaki felügyelet által végzett minőség ellenőrzés eredménye szerint.

A német modellek közül a Mercedes A-osztály vívta ki a vezető helyet a kompakt kategóriában az egy-három éves használt autók körében. A Volkswagen-modellek közül a legtöbb hiányosságot az ötévesnél nem korosabb Polo modellek mutatták. Katasztrofálisan rossznak bizonyultak a 6-9 éves Skoda Fabiák.

A GTÜ négymillió műszaki vizsga eredményét értékelte ki 150, kereskedelmi forgalomban lévő modell erősségei és gyengéi kimutatásához. A kompakt kategória és a luxus kategória kivételével a külföldi típusok bizonyultak a leginkább problémamentesnek. A Hyundai Accenttel elsőként lett listavezető egy dél-koreai típus, mégpedig az egy-három éves kisautók kategóriájában.

A felső kategória éllovasa az Audi A8 lett. A Volkswagen Golf szempontjából előnyösnek bizonyult a modellváltás a hármasról a négyes sorozatra. (Az ötödik sorozat kiértékelése használt autóként még nem időszerű). Az Opel Vectra sikeresen előre tört a középkategóriás típusok körében, és a Ford Mondeo és Focus is javított helyzetén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Három autóipari multi közösen fejleszti a jövő hajtóműveit

A BMW, a DaimlerChrysler és a General Motors szándéknyilatkozatot írt alá egy közös hibridhajtómű-fejlesztési program elindításáról. Az együttműködés célja, hogy közösen hozzanak létre egy olyan kettős üzemmódú hibrid hajtóműrendszert, amely csökkenti az üzemanyag fogyasztást, miközben nem befolyásolja hátrányosan az autók menettulajdonságait.

MTI Gazdaság

Kétmillió földgázas autó fut ki tizenöt éven belül

A magas olajárak miatt a német autópiacon idővel teret nyernek az alternatív üzemanyagok. A következő 15 évben mintegy 2 millió földgázzal üzemelő autó fut majd a német utakon - közölte Frankfurtban a német autóipari szövetség.

hvg.hu Tech

Autógyártás blogok segítségével

Az IBM Detroitban bemutatott új autóipari megoldása a legkülönbözőbb forrásokból rendszerez egy adott típusról rendelkezésre álló információtömeget. A több forrásból összegyűjtött nagy mennyiségű adat elemzése az autógyárak számára lehetővé teszi, hogy emeljék a gyártás színvonalát és jobban kezeljék a garanciával kapcsolatos ügyeket.

MTI Gazdaság

Sok kisautó olcsóbb nálunk adó nélkül

Az Európai Unió 25 tagállamának árait összehasonlítva nagyon sok kisautó Magyarországon a legolcsóbb, legalábbis az Európai Bizottság legfrissebb összesítése szerint, amelyet hétfőn adtak ki Brüsszelben. Ám tudni kell, hogy az adatsorban az árak adók nélkül szerepelnek, vagyis a vásárlók számára nem minden esetben igazolódik ez az állítás.

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II

Tizenezret spórol, ha kattint párat: ingyenes a Star Wars Battlefront II