szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eredményt hirdetett a Nemzeti Autópálya Rt. az M0 autóút keleti szektor 4.sz. főút és 31. sz. főút közötti szakaszának kivitelezésére kiírt nyílt, közbeszerzési eljárásban. A győztes a két osztrák és egy magyar cégből álló PVT-M0 konzorcium lett. A 6,7 kilométer nettó 8,9 milliárdba kerül.

Az EU Kohéziós Alap támogatását elnyert projekt első alszakaszának tenderére, a 42,2-48,9 kilométerszelvény közötti részre hat ajánlat érkezett- írja a Napi Gazdaság.

A győztes kivitelező a PVT-M0 Konzorcium lett. Vezetője a Porr Technobau und Umwelt Aktiengenesellschaft (Ausztria), tagjai a Viadom Építőipari Rt. és a szintén ausztriai TEERAG-ASDAG Aktiengesellschaft. A 6,7 km-es szakasz a lap szerint nettó 8,9 milliárd forintból épülhet meg.

Az új 4. sz. főút és az M3-as autópálya között megépítendő 26,5 km-es szakasz további két alszakaszára kiírt közbeszerzési eljárásokat a múlt héten hirdette meg a társaság. Az új szakaszokat 2007 végén adják át a forgalomnak.

Jelenleg két szakasz épül, az M5-4.sz. főút közöttit a Strabag, az új 4.sz. főút Vecsés-Üllő elkerülő szakaszát a Swietelsky készíti, és a tervek szerint decemberben lesz az átadás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Autópálya-díjak a szomszédoknál

Közlekedési előírások, autópálya-díjak és más hasznos tudnivalók azoknak, akik Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, esetleg Szerbiában kívánják eltölteni nyári szabadságukat.

MTI Gazdaság

Az autópálya-építés megtorpedózhatja a magyar eurót

A feltörekvő piacok londoni elemzői szerint gyakorlatilag teljesíthetetlenné válna Magyarország 2010-es eurócsatlakozási céldátuma, ha az EU statisztikai hivatala nem járul hozzá az autópálya-beruházások költségvetésen kívüli elszámolásához.

hvg.hu Világ

M3-as autópálya Nagyváradig?

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint az M3-as autópályát Nagyváradig kellene meghosszabítani. A városvezető egyéni törvénytervezetet nyújt be az ügyben.

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint