Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A gazdasági minisztérium újra nyit forráshiány miatt bezárt pályázati kiírásokat, miután a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program monitoring bizottsága forrás-átcsoportosításokat hajtott végre.
A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program monitoring bizottsága forrás-átcsoportosításokat hajtott végre a pályázatok között és elfogadta a programkiegészítő dokumentumokban javasolt változtatásokat - közölte Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára.
Mint mondta, így lehetővé válik, hogy újra nyissanak forráshiány miatt bezárt pályázati kiírásokat. A forrás-átcsoportosítások lényege, hogy a kevésbé népszerű pályázatoknál lévő keretből a sikeresebb kiírások forrásait növelték meg. A módosításokkal a pályáztatás gyorsabb, egyszerűbb lesz.
2005 október végéig 22 milliárd forintot fizetnek ki a nyertes pályázóknak. A programban 2006-ig lévő 150 milliárd forint forrást 2008-ig kell kifizetni. A GVOP 2004-2006. évi forráskerete 154,61 milliárd forint.
A program kiírásaira 14 ezer pályázat érkezett mintegy 230 milliárd forint támogatást igényelve. A 6 ezer támogatott pályázattal a források 66 százalékát, mintegy 100 milliárd forintot kötöttek le. Szerződést 4 500 pályázat révén 80 milliárd forint támogatásra kötöttek.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.