szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Önbeteljesítő jóslat lehet az unciánként 500 dollár feletti fémpiaci azonnali aranyár, ami több mint két évtizedes árrekord lenne. A múlt hónapban 475 dolláron már több mint másfél évtizedes rekordmagasságba jutott a nemesfém ára, és jóllehet ettől valamicskével olcsóbbodott, most is elég közel van a 470 dollárhoz.

Szakértők szerint igen határozott nyomás van a piacon a drágulásra, az 500 dollár elérésére még az idén jók az esélyek. Egy hónap alatt ára eljuthat a piacon már lélektani küszöbnek mondott 480 dollárig, majd folytathatja útját 500 dollárig. Rövidebb távon is - bár megingásokkal - inkább drágulhat, középtávra ez még inkább igaz, miként hosszabb távra is.

Elemzők egy héttel ezelőtt is megpendítették az 500 dolláros ár lehetőségét arra számítva, hogy továbbra is kereslet lesz az aranyra az infláció növekedése, valamint a kőolaj és a benzin történelmi csúcshoz közeli ára miatt és azért, mert bizonytalan, hogy az amerikai gazdaság miként tudja feldolgozni a Katrina és a Rita hurrikánok okozta veszteséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Aranyat ér az aranyvásárlás

Az utóbbi időben igazi reneszánszát éli az arany a pénzügyi világban: az Európai Unió válsága, a globális tőkepiac problémái és a magas amerikai államháztartási hiány miatt az arany egyre jobb befektetésnek tűnik.

MTI Gazdaság

Csúcs közelben az aranyár

A kőolaj drágulása és a gyenge dollár viszi a 17 éves csúcs közelébe az aranyárat. Elemzők szerint ha az arany átlépi a 450 dolláros unciánkénti árat, újabb drágulás várható.

Ahogy bejelentették, 20 ország rendelt a világon elsőként késznek mondott koronavírus-oltásából

Ahogy bejelentették, 20 ország rendelt a világon elsőként késznek mondott koronavírus-oltásából

Kilátó épül a Naplás-tónál

Kilátó épül a Naplás-tónál

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip