szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 4,2 százalékról 4,6 százalékra módosította a bruttó hazai termék tavalyi növekedését az EU által előírt új módszertan, és az előzetes adatok alapján.

A KSH "Bruttó hazai termék 2004" című kiadványa a 2002-2004. évekre vonatkozóan már az új módszertannal számított adatokat tartalmazza. Az új számítás szerint 2003-ban a GDP 3,4 százalékkal bővült a korábban publikált 2,9 százalékkal szemben.

Tavaly Magyarország folyó áron számított bruttó hazai terméke 20 413 milliárd forint volt. Az egy főre jutó GDP összege 2,020 millió forint volt. Ez vásárlóerő-paritáson - az Eurostat előzetes számításai alapján - 13 725 euró, az EU-25 átlagának 61 százaléka. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A vártnál jobb GDP-adatok

A bruttó hazai termék (GDP) az idén a második negyedévben 4,1 százalékkal nőtt a bázishoz képest, míg szökőnap-hatással korrigálva az előző negyedévhez viszonyítva 1,2 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatokat. Az elemzők a II. negyedévre 3,88 százalék körüli gazdasági növekedést vártak.

eurohirek.hu Gazdaság

GDP és kereset: sereghajtók vagyunk

A britek keresnek a legjobban az EU-n belül, átlagosan 36180 eurós évi jövedelemmel. A magyarok átlagosan 5910 eurót visznek haza, ezzel az összeggel csak a szlovákokat, a letteket, a litvánokat és az észteket sikerült megelőzni. Az egy főre jutó GDP tekintetében hazánk a hatodik – a sor végéről nézve.

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben

Olcsóbb lett kávé a koronavírus miatt, de ezt a pénztárcája sajnos nem fogja megérezni

Olcsóbb lett kávé a koronavírus miatt, de ezt a pénztárcája sajnos nem fogja megérezni

Halálos buszbaleset: egy kisgyerek is súlyosan megsérült

Halálos buszbaleset: egy kisgyerek is súlyosan megsérült