szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaló áldozatává vált a SAAB svéd autógyár. Egy férfi úgy szedte rá a céget, hogy azt állította, diplomatáknak szánt gépkocsikat közvetít, de részleteket nem tudni.

A Dagens Industri című svéd gazdasági lap belső forrásra hivatkozó hétfői jelentése szerint a férfit már májusban letartóztatták a frankfurti repülőtéren. Nyomozást folytattak Ausztriában, Svájcban és Nagy-Britanniában is, ahol mintegy három tucat autó tűnt el nyomtalanul.

Feltehetően "nagyon nagy számú autóról van szó". A lap informátora által közölteket a SAAB lényegében megerősítette. A cég németországi kirendeltségénél a lapban közöltekhez hasonló dolgok fordultak elő - nyilatkozta Christer Nilsson, a SAAB sajtófőnöke a Dagens Industrinak.

A jelentés szerint a feltételezhető csaló, aki állítólag a SAAB külső tanácsadójaként dolgozott, szokatlanul szabad kezet kapott. Nagyon jó eredményeket ért el az eladás terén, a jelentés szerint  2004-ben a SAAB 1800 diplomata kocsit adott el, kétszázzal többet, mint az előző évben.

Ugyanezt a férfit állítólag öt évvel ezelőtt elítélték a Volvo céggel kapcsolatos hasonló ügyben, de ezt a másik nagy svéd autógyár nem volt hajlandó megerősíteni a lapnak.

Néhány éve két osztrák csaló a Citroen gyárat ültette fel, amikor több állami szerv és egy jótékonysági szervezet számára nagy számú autót rendelt abban a reményben,. hogy bezsebelheti a több millió eurós jutalékot, még mielőtt rájönnek a csalásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Egy felmérés szerint csalódottak az új EU-polgárok

Kilenc hónappal az EU május 1-i bővítését követően érezhetően csökkent a tíz új tag állampolgárainak bizakodása abban, hogy életszínvonaluk a csatlakozással javulni kezd: jelenleg csak az új belépők csoportjának minden nyolcadik polgára bízik ebben, míg a belépés előtt minden harmadik bízott.

MTI Tech

Csaló tudósok, tudós csalók

A tudósok teljesítményének, nemzetközi (el)ismertségének objektív fokmérője az idézettségi index, ám újabban már ezzel is visszaélnek lelkiismeretlen "szakemberek".

Hét nap

TÁPPÉNZCSALÓK

Évi 303 millió forintos fizetést igazolva napi 581 ezer forint táppénzt próbált felvenni megyei egészségbiztosítási...

MTI Itthon

MTI alkalmazottnak adja ki magát a csaló

A Magyar Távirati Iroda (MTI) Rt. feljelentett a rendőrségen egy ismeretlen férfit, aki magát a távirati iroda munkatársának kiadva különböző emberektől adatokat, pénzt, illetve információt kért - közölte Vince Mátyás, az MTI elnöke.

MTI Itthon

"Memóriahiányos" áfacsaló bukott le a szerb határon

Adócsalás miatt tett feljelentést a vámhivatal egy szerb állampolgár ellen, aki teherkocsijában közel kétezer darab használhatatlan számítógépes hordozható memóriaegységet (pen drive) akart kivinni az országból Röszkénél - közölte a vám- és pénzügyőrség szerdán.

MTI Világ

Csalódott, élesen kritikus sajtóreakciók

"Nagy-Britannia megtorpedózott egy csúcsot, amely több tízmilliárd eurót hozott volna Kelet-Európának. Lehet, hogy azért tette, hogy megalázza Franciaországot, de ennek árát az új tagállamok fizetik meg" - írta a liberális lengyel Rzeczpospolita. Európai sajtóreakciók a kudarcos brüsszeli csúcs után. Legtöbben a vezetők felelősségét emlegetik.

MTI Világ

Csalódott és dühös szurkolók Indianapolisban

A felvezető kör után a Michelin-csapatok begurultak a boxba, s nem vettek részt az indianapolisi Forma-1-es futamon. A közönség döntő többsége hatalmas csalódottsággal reagált a bojkottra.

Gazdaság

Nem okozott csalódást a Mol és az OTP

A várakozásoknak megfelelően, illetve valamelyest azok felett teljesített az idei év első negyedévében a hazai tőzsde két nagyágyúja: az OTP 12, a Mol pedig 37 százalékkal növelte eredményét.

Egy hónap múlva ilyenkor már az élet nyomait keresi a Marson a NASA

Egy hónap múlva ilyenkor már az élet nyomait keresi a Marson a NASA

Donald Trump úgy döntött, hogy nem részesíti elnöki kegyelemben saját magát

Donald Trump úgy döntött, hogy nem részesíti elnöki kegyelemben saját magát

Páratlan lelet: 2000 éves gyermeksírt tártak fel Franciaországban

Páratlan lelet: 2000 éves gyermeksírt tártak fel Franciaországban