Tetszett a cikk?

Logisztikai központot épít Magyarországon Európa egyik legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártója, a svéd Väderstad.

Nem kizárt, hogy a közeljövőben összeszerelő üzemet, illetve alkatrészgyárat telepít Magyarországra Európa egyik legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártója, a svéd Väderstad-Verken AB – írja Kalmár Tibort, a társaság magyar leányvállalata, a Väderstad Kft. ügyvezető igazgatóját idézve a Napi Gazdaság.
 
Több mint 4,3 hektáros kápolnásnyéki telephelyüket azonban már most úgy alakítják ki, hogy az igény szerint gyorsan bővíthető legyen - tette hozzá a lap. A nemrég elindult beruházási program első ütemének keretében még az idén több mint 320 millió forintos költséggel az egész térséget kiszolgáló logisztikai központot építenek.

A várhatóan már az év végére elkészülő létesítményben egy nagy alapterületű alkatrészraktárat, bemutatótermet, szervizt, valamint egy irodai szárnyat is kialakítanak.

Az 1997-ben alapított Väderstad Kft. Kápolnásnyékről elsősorban a magyar piacot, valamint a délkelet-európai térséget szolgálja ki, hiszen az anyavállalat jelenleg hasonló beruházási programot valósít meg Lengyelországban - írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Karrier

Az Oracle regionális szakértői központot hoz létre Budapesten

Az Oracle bejelentette, hogy új szakértői centrumot hoz létre, amely a közszolgálati informatikai rendszerek bevezetését fogja támogatni az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott országokban. A budapesti központú szervezet a közintézmények számára elérhetővé kívánja tenni mindazt az ismeretet, amelyet az Oracle a különböző európai közszolgálati projektek során halmozott fel.

MTI Gazdaság

Idén 65 milliárdot fektet be Győrben az Audi

Az Audi AG első négy havi eladásai azt mutatnak, hogy a vállalat újabb rekordév elé néz - közölte Martin Winterkorn, az Audi igazgatótanácsának elnöke a konszern részvényesi közgyűlésén.

Gazdaság

Regionális központot épít Budapesten a Villanova

Budapesten építi meg bővülő közép-kelet-európai hálózatának regionális központját a Villanova, Olaszország legjelentősebb integrált logisztikai vállalata - jelentette be Claudio Cornaglia, a cég vezérigazgatója szerdán.

Karrier

A Microsoft szervizközpontot létesít Magyarországon

A Microsoft (MS) szoftverszerviz szolgáltató központot létesít napokon belül Magyarországon, amely kezdetben 40, két-három éven belül 200-300 magyar szoftver szakembernek ad munkalehetőséget – mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, miután Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt csütörtökön Budapesten.

MTI Tech

Az SAP kutatás-fejlesztési központot nyit Magyarországon

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.