Tetszett a cikk?

Péntek reggeltől további 3 forinttal csökkentette a benzintermékek nagykereskedelmi árait a Mol. Ezen a héten ez már a második csökkentés. A lépés nyomán a nagyobb hálózatoknál átlagosan literenként 265 forint körüli 95-ös és 275 forint körüli 98-as kútárra számíthatunk.

Elemzők szerint az árcsökkentést a nemzetközi folyamatok nem indokolják, ugyanis a benzinek nemzetközi jegyzésára nőtt. Mások úgy vélik, a döntésnek forgalomösztönző okai lehetnek, ugyanis Magyarországon a benzinek iránti kereslet régóta csökken - írja a Népszabadság.


Ezt támaszthatja alá, hogy a magyar fogyasztók által általában és szezonálisan is egyre inkább kedvelt gázolaj ára - a piaci hatásoknak ellenállva - három hete változatlan - tette hozzá a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Benzinmizéria Európában

Tüntetésekkel tiltakoztak több nyugat-európai ország autósai és fuvarozói a magas benzinárak miatt, és többnyire kormányaiktól várják a terhek enyhítését. Az EU egyelőre elnézi a szükséghelyzetben hozott intézkedéseket.

MTI Gazdaság

Tucatnyi új benzinkutat nyit a Tesco

A Tesco Globál Áruházak Rt. az idén az első félévben 175,6 milliárd forint nettó forgalmat ért el, ami 15,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - mondta Paul Kennedy, a társaság vezérigazgatója. A cég a 17 működő benzinkútja mellett év végéig további 11-et nyit majd.