szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok hétfőn további enyhe visszaeséssel kezdenek, mert a múlt héten megjelent amerikai adatok vegyes kilátást mutatnak a gazdasági növekedés számára. Óvatosságra intik a befektetőket a párizsi zavargások is.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 egy pont körüli veszteséggel indulhat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 ugyancsak egy pont körüli visszaeséssel kezdhet.

Pénteken az FTSE-100 8,3 pontos, azaz 0,15 százalékos veszteséggel 5423,6 ponton zárt, a DAX-30 15,76 pontos, azaz 0,31 százalékos veszteséggel 4995,24 ponton végzett.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései is gyengülésre utaltak hétfő reggel: a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé (DJIA) 9 pontot vesztett, a Nasdaq összetett mutatójáé 2,00 ponttal csökkent.

A New York-i értéktőzsde fő mutatója, a Dow Jones ipari átlag (DJIA) pénteken 8,17 pontos, azaz 0,08 százalékos nyereséggel 10 530,76 ponton zárt, 2,34 százalékkal alacsonyabban a tavaly év véginél. A tavalyi évet 3,15 százalékkal a 2003 végi értéke fölött végezte.

A Nasdaq piac összetett mutatója pénteken 2169,43 ponton végzett, 9,21 pontos, azaz 0,43 százalékos nyereséggel, 0,28 százalékkal a tavaly év végi értéke alatt. A tavalyi évet 8,59 százalékkal magasabban zárta, mint 2003-at.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Pénteken csökken az olajár

Péntek reggel a kőolaj ára, gyors profitkivételben a csütörtöki drágulás után, ismét enyhült a szabadpiacon, mert a befektetők nem bíznak további jelentős drágulás lehetőségében, tekintettel a szokatlanul barátságos időjárásra is. Csütörtökön az okozta a hirtelen kiugrást, hogy a legfrissebb adatok szerint októberben minden várakozást felülmúlva növekedett a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban, és ettől megerősödtek az amerikai gazdasági növekedés gyorsulásába vetett remények.

MTI Világ

A baromfihús-piac további gyengülésétől tart a FAO

"Az olyan behozatali tilalom, amely nem tesz különbséget az influenza által érintet és nem érintett országok között, nem felel meg sem a Világkereskedelmi Szervezet szellemének, sem az állategészségügyi világszervezet szabványainak" -áll az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Szervezetének (FAO)közleményében.

MTI Gazdaság

Pozitív korrekció a tőzsdén a héten

Az elmúlt hetek tőkekivonási hulláma úgy tűnik, elmúlt, ám a piaci szakértők szerint továbbra is bizonytalan a részvénypiac, és a korábbi emelkedő trend visszatérése hosszabb távon sem várható.

MTI Gazdaság

BÉT: tovább kúsztak felfelé a részvényárak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 500,41 pontos, 2,36 százalékos emelkedéssel, 21675,42 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 26,8 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

MTI Gazdaság

BÉT: csökkent a részvényforgalom októberben

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényforgalma októberben 10,8 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, kétszeres árfolyamértéken számolva 979,7 milliárd forintot tett ki. A BUX index értéke egy hónap alatt 2424 ponttal, 10,6 százalékkal csökkent, október végén 20 525 ponton állt.

Koronavírus: nincs ok az otthoni készletek felhalmozására

Koronavírus: nincs ok az otthoni készletek felhalmozására

Révész: Rab gyereknek rab a tanárja

Révész: Rab gyereknek rab a tanárja

Holnap megmutatják az androidos telefont, melyet 2020 etalonjának gondol a Vivo

Holnap megmutatják az androidos telefont, melyet 2020 etalonjának gondol a Vivo