szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bezáratta az érdi Tesco áruház grill- és pizzarészlegét a Pest megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás, miután több szabálytalanságot észleltek - közölte az állomás vezetője pénteken.

Virsinger György elmondta, a hatósági rutinellenőrzés során kiderült, hogy nem jól garantálják a fogyasztók biztonságát. Mint mondta, a mosogatás feltételei nem kielégítőek. Így például az indokoltnál kisebb méretű a nyársak, tálak tisztításához használt berendezés. 
   
Ugyancsak kifogásként merült fel a sajtelőkészítő helyiségben a szeletelő- és csomagológépek, valamint a tárolókosarak jelentős mértékű penészedése. A hatósági ellenőrök az eladótérben nagy mennyiségű, összesen tizenhatféle lejárt szavatosságú, illetve érzékszervi észlelés alapján romlottnak minősülő élelmiszert találtak. 
   
Az áruház bezárt részlegét akkor nyithatják meg ismét, ha az intézmény felszámolja a jelzett hiányosságokat - közölte Virsinger György.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Vállalkozás

A Tesco megfizet a beszállítókkal kapcsolatos bűneiért

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Tesco-Globál Áruházak Zrt. ellen erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt. A beszállítók merchandiser-rendszerbe kényszerítése ugyanis nem felel meg a június 1-én hatályba lépett kereskedelmi törvénynek.

Bele lehet szeretni egy polipba?

Bele lehet szeretni egy polipba?

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

Csökken az üzemanyagok ára pénteken