szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nyereségadó hatályba lépésének napján mérsékelt forgalmat és kis elmozdulást várnak a szakértők a Budapesti Értéktőzsdén pénteken.

Hegedűs Csaba, az Inter-Európa Bank elemzője elmondta: a csütörtöki pesszimista hangulat után kisebb emelkedésre számít. Hozzátette: pénteken lép hatályba a nyereségadó, ennek azonban legfeljebb pszichológiai hatása lehet a kisebb befektetőkre. A szakértő szerint az OTP és a Mol a csütörtöki esés után korrigálni fog.

Szintén alacsony forgalmat, de negatív irányú elmozdulást vár pénteken Juhász Richárd, a Concorde Rt. üzletkötője. A szakértő szerint az OTP és a Mol továbbra is gyengélkedni fog, a gyógyszerpapírok azonban jól szerepelhetnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,08 pontos, 0,86 százalékos csökkenéssel, 22.130,87 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 23,2 milliárd forintot ért el, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz viszonyítva.

Az OTP részvények ára 130 forinttal, 2,04 százalékkal 6250 forintra csökkent, a Mol 400 forinttal, 1,79 százalékkal esett, 21900 forinton zárt. A Magyar Telekom papírok 14 forinttal, 1,61 százalékkal drágultak, 882 forinton zárták a kereskedést.

A Richter részvények 46100 forintos záróára megegyezett az előző napival, az Egis viszont 215 forinttal, 0,68 százalékkal 31185 forintra gyengült, 275 millió forintos forgalomban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: csendes nap, felfüggesztették a DÉMÁSZ-t

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,85 pontos csökkenéssel, 22 115,71 ponton zárt szerdán, ez az előző kereskedési napi záró értékhez képest 0,09 százalékos gyengülés, gyakorlatilag stagnálás.

MTI Gazdaság

BÉT: a hazai befektetők erősíthetik a magyar tőkepiacot

Egy ország tőkepiaca akkor lehet stabil, ha erős hazai befektetői finanszírozói réteg támogatja, a magyar tőkepiaci folyamatokban viszont még mindig meghatározó szerep jut a külföldi intézményi befektetőknek - mondta Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója a Budapesti Értéktőzsde csütörtöki hazai intézményi befektetői találkozójának megnyitóján.

MTI Gazdaság

BÉT: 22 ezer pont közelébe erősödött az index

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 107,02 pontos emelkedéssel, 21 983,56 ponton zárt kedden, az előző napi záró értékhez képest ez 0,49 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma alig érte el 15 milliárd forintot kedden, a vezető részvények közül gyengült a Mol.

MTI Gazdaság

BÉT: a nap vesztese a Magyar Telekom és a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 609,36 pontos csökkenéssel, 21330,77 ponton zárt csütörtökön, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 2,78 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

BÉT: erősödtek a vezető papírok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 157,54 pontos emelkedéssel, 22 273,25 ponton zárt csütörtökön, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,71 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma meghaladta a 21 milliárd forintot csütörtökön. A vezető részvények az OTP kivételével erősödtek.

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Megjöttek az AMD új videokártyái, a gyártó szerint igazi next-gen-élményt adnak

Megjöttek az AMD új videokártyái, a gyártó szerint igazi next-gen-élményt adnak

A SZFE-kancellár szerint fogy a hallgatók lelkesedése

A SZFE-kancellár szerint fogy a hallgatók lelkesedése