szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A svéd Scania üzemi tanácsa üdvözölte, hogy a MAN német vállalat visszavonta a Scania megvételét célzó ajánlatát. Kjell Wallin az üzemi tanács vezetője közölte, hogy elmúlt „a Scania-munkahelyek felszámolásának veszélye”.

Scania kamion a szerelőszalagon. Nagy volt az ellenállás
© Scania
A müncheni MAN konszern kedden jelentette be, hogy a svéd cég hónapokig tartó ellenállása után feladja vásárlási terveit. A MAN 10,3 milliárd eurós ellenséges vételi ajánlatot tett konkurensére.

A MAN ehelyett – mint közölték – békés fúzióra törekszik a Scaniaval és annak legfőbb részvényesével, a VW-vel. Szerdán hírek terjedtek el arról, hogy a VW ellenajánlatot tenne a MAN-ra, ami utóbbi jegyzését több mint 3 százalékkal, 78,3 euróra vitte fel.

A jegyzések tovább is emelkedhetnek, mivel hírek szerint a VW és a svéd Wallenberg család tulajdonában lévő Finanzholding Investor AB , amely egyben a második legnagyobb Scania-részvényes is, 85 eurót lenne hajlandó fizetni a MAN papírokért. Az érintett cégek puszta spekulációnak minősítették ezeket a híreket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A svájci, a finn és a svéd a legversenyképesebb gazdaság

Az idén Svájc vezeti a Világgazdasági Fórum globális versenyképességi listáját, a tavalyi negyedik helyről előrelépve. Az eddig vezető Egyesült Államok csak a hatodik, míg Magyarország a 41. helyre csúszott vissza a tavalyi 35. helyről a számos versenyképességi tényezőt figyelembe vevő vizsgálatban.

MTI Gazdaság

Eddig 3368 billió dollár az idei vállalati felvásárlások értéke

A vállalategyesülések- és felvásárlások értéke az idén eddig 3368 billió dollárt ért el, ez új történelmi rekord, közölte összesítésének eredményét a Dealogic kutatóintézet a Reuters befektetésibank-konferenciáján New Yorkban. Az előző rekord 2000-ben volt, 3,332 billió dollárral.

A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését

A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Budapesti street food helyet záratott be a Nébih

Budapesti street food helyet záratott be a Nébih