szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az SAP negyedik negyedéves üzemi eredménye 10 százalékkal, 1,1 milliárd euróra, adózott eredménye 29 százalékkal 799 millió euróra nőtt; a többletben nagy szerepe van egy 55 millió eurós, adócsökkentésből eredő nyereségnek.

Henning Kagermann, az SAP első
embere. Szoftverbevételek
7 milliárd euró fölött
© hvg.hu
Az SAP azt is bejelentette, hogy a tavalyi részvény-visszavásárlási akció folytatásának lehetőségeit elemzi; 2006-ban a cég 27,9 millió részvény vásárolt vissza, 1,1 milliárd euró értékben.

Az SAP nem adott előrejelzést a licencdíjakból származó 2007-es bevételeinek várható alakulásáról, közölte ugyanakkor, hogy profitrése csökkenhet majd, mert növeli a kisebb cégek számára alkalmas szoftverek készítésére fordított beruházásait. A hír egy csapásra 5 százalék körüli árfolyamesést okozott.

A társaság nemrégiben azzal a hírrel sokkolta befektetőit, hogy nem éri el 2006-re tervezett licencdíj bevételeit, most azt jelentette be, hogy megváltozott értékesítési modellje miatt a továbbiakban nem is ad előrejelzést erről az adatról. A továbbiakban a szoftverek és a szoftverekkel összefüggésben lévő szolgáltatások eladásait jelzik majd előre.

E bevételek – változatlan árfolyamokat feltételezve – az idei 6,605 milliárd euróról 12-14 százalékkal nőhetnek; a növekedés idei mértéke 12 százalék volt.

A cég üzemi profitrése a 2006-os 27,3 százalékról 26-27 százalékra mérséklődhet, mert az SAP az elkövetkező nyolc negyedévben 3-400 millió eurót készül befektetni olyan szoftvercsomag kifejlesztésére, amit a közepes nagyságú vállalatoknak szán. Jelenleg ez a fejlesztés az SAP jövőjének záloga.

Az SAP árfolyama, amely az előzetes 2006-os eredmények január 11-iki nyilvánosságra hozatala óta 10 százalékkal csökkent, már az Instinet elektronikus kereskedésében újabb 2,3 százalékot vesztett értékéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Az SAP kutatás-fejlesztési központot nyit Magyarországon

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.

hvg.hu Tech

Az SAP regionális megoldás-központokat hoz létre a kkv-knek

Az SAP AG bejelentette, hogy saját és partnerei tapasztalatára építve olyan regionális megoldás-központokat hoz létre, amely lehetővé teszik, hogy tovább bővítsék a világ legnagyobb, kis- és közepes vállalatok (kkv-k) számára kifejlesztett iparág-specifikus üzleti szoftvermegoldások portfolióját.

hvg.hu Tech

Együttműködési megállapodást kötött az SAP és a Műegyetem

A SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködési megállapodást kötött. Az együttműködés kiterjed az oktatás és a kutatás-fejlesztés területére, az SAP Labs Hungary kutató-fejlesztő központ szakember-utánpótlásának képzésére, közös fejlesztésekre, valamint PhD képzésre és doktori ösztöndíjakra is.