szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2006 szeptemberével záruló pénzügyi évben a Visa-kártyákkal lebonyolított magyarországi kereskedőhelyi vásárlások összértéke 1,3 milliárd eurót tett ki, ami mintegy 24 százalékos növekedés éves szinten – mondta a Visa Europe szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Richard Cullen regionális igazgató.

Visa furgon. Növekvő forgalom
© hvg.hu
A Visa-kártyák száma 2006 szeptember végéig a megelőző 12 hónap alatt 7,2 százalékkal nőtt, így Magyarországon összesen 2,7 millió Visa-kártya volt forgalomban tavaly a harmadik negyedév végén. A regionális igazgató kiemelte: a Visa Europe tagországai közül Magyarországon volt a legalacsonyabb a bejelentett bankkártyacsalások száma tavaly az első 9 hónapban. Magyarországon jelenleg 7,5-ször alacsonyabb a kártyacsalások mértéke a Visa Europe tagországainak átlagához viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az EU elégedetlen a bankokkal és a hitelkártyacégekkel

Az Európai Bizottság versenyellenes jelenségeket tapasztal a bankok viselkedésében Európában, elégedetlen azzal, hogy a bankok nem működnek együtt a bizottság versenyügyi vizsgálatával, és folytatja az eljárását a hitelkártyacégek ellen.