szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Állami Adósságkezelő Központ (ÁKK) az előző alkalomhoz hasonlóan 45 milliárd forint értékben hirdetett meg és fogadott el ajánlatokat kedden, a végül két bázispontos hozamemelkedést hozó három hónapos diszkont kincstárjegyek aukcióján.

A kibocsátáson, amelyet kétszeresen jegyeztek túl, 7,48 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 2 bázisponttal magasabb a múlt heti aukcióénál. Az elfogadott ajánlatok legmagasabb hozama 7,52 százalék, a legalacsonyabb 7,40 százalék volt – közölte az ÁKK. A korábbi aukciókon rendre 7,30, 7,32, 7,36 és 7,46 százalék átlaghozam alakult ki, tovább folytatódott tehát az emelkedő irányzat.

A meghirdetett 45 milliárd forint értékű kincstárjegyre 88,97 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot az elsődleges forgalmazók, összesen 87-et, amelyekből az ÁKK 73-at fogadott el a teljes meghirdetett összegre. A kibocsátás végösszege 49,5 milliárd forint lett.

A múlt heti aukción alig kétszeres volt a túljegyzés, a meghirdetett 45 milliárd forintra akkor 83,63 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az ÁKK 76 ajánlatból 53-at fogadott el – a meghirdetett 45 milliárd forint értékben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tíz milliárddal többet értékesítettek a 12 hónapos kincstárjegy-aukción

A 12 hónapos diszkont kincstárjegy csütörtöki aukcióján a felajánlott 40 milliárd forintnyi mennyiségre 125,6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint. A kedvező hozamajánlatokat kihasználva az ÁKK 10 milliárddal többet értékesített a tervezettnél.

MTI Gazdaság

Alacsony kereslet a három éves államkötvény aukcióján

A három éves államkötvény csütörtöki aukcióján az ajánlatok alig haladták meg a meghirdetett mennyiséget, az elfogadott ajánlatoké el is maradt attól, így az eredetileg tervezett mennyiségnél kevesebbet bocsátottak ki – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján.

MTI Gazdaság

Emelkedő hozam a kincstárjegy aukción

A három hónapos diszkont-kincstárjegy keddi aukciójára 101,63 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, az Államadósság Kezelő Központ(ÁKK) közlése szerint. A több mint két- és félszeres jegyzésből azonban az ÁKK csak a tervezett 40 milliárd forintnyi ajánlatot fogadta el – valószínűleg a magas hozamajánlatok miatt.

MTI Gazdaság

Növekvő hozam a három hónapos kincstárjegy aukción

A három hónapos diszkont-kincstárjegyek aukcióján több mint négyszeres kereslet mellett 14 bázisponttal emelkedett az átlaghozam. A bankok a lejáró 711,5 milliárd forintnál mintegy 5 milliárd forinttal többet fordítottak 14 napos jegybanki kötvény jegyzésére.