szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jövő év februárjáig várhatóan nem lesz kenyérár emelés - mondta Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke.

A szakember szerint a pékek várakozó állásponton vannak, "a piac befagyott", mivel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatának eredményére vár. Szeptember 12-én a GVH helyszíni szemlét tartott négy sütőipari társaságnál, mert a hivatal szerint feltételezhető volt, hogy a cégek egyeztetik áremelési szándékaikat. Ilonka Boldizsár elmondta, hogy a GVH még mindig vizsgálódik a pékeknél.
 
Korábban a pékszövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy a szeptemberi áremelést követően, várhatóan néhány héten belül újabb, mintegy 10 százalékkal drágul a kenyér.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Szeptembertől 10-15 százalékkal emelnék a kenyér árát

A pékek 10-15 százalékos áremelésre kényszerülnek szeptemberben, a kormány megszorító intézkedéseinek hatására - mondta Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke pénteken Orosházán, a nemzetközi sütőipari konferencia záró előadásán.

MTI Világ

Bécs: 13 perces munkával megvan egy kiló kenyér ára

Bécsben 13, Prágában 14, Frankfurtban 9, Párizsban 16, Londonban 5, míg Madridban 15 percet kell dolgozni egy kilogramm kenyér árával egyenlő munkabérért - állította legfrissebb számában a Kurier című osztrák napilap.

MTI Gazdaság

Kétszáz forint fölé kúszik a kenyér ára

Várhatóan szeptember közepe után az ország minden területén 200 forint felett lesz az átlagos minőségű kenyér kilója - tájékoztatta az MTI-t Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke.

A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk

A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

Tagadja a magyar külügy, hogy beleszólnának az ukrán választásokba

Tagadja a magyar külügy, hogy beleszólnának az ukrán választásokba