szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Bor Akadémia ma kihirdette az „ Év bortermelője” választás eredményét, s a borkedvelők körében egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy a győztes a soltvadkerti, azaz a Kunsági Borvidéken tevékenykedő Frittman János lett. Ez egyben azt is jelenti, hogy 16 éves története során a cím először került az Alföldre.

Frittman Jánost már negyedszer jelölték a címre, amit a nemzetközi és hazai borversenyeken elért eredményei, s szakmai elfogadottsága egyaránt indokolt. Érdekes, hogy a végső öt mezőnye tavaly óta csak annyiban alakult át, hogy az akkori győztes Garamvári Vencelt idén Konyári János (Balatonboglári borvidék) váltotta. Rajtuk kívül Légli Ottó (balatonboglári borvidék), Lőrincz György (Egri Borvidék) és Szőllősi Mihály (Ászár-Neszmélyi Borvidék) voltak ott az utolsó körben.

Frittmann János a címet időbeli korlát nélkül jogosult viselni, azonban a megválasztását követő egy év elteltével csak a választás évének feltüntetésével együtt használhatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Vincze Béla lett az Év Bortermelője

Vincze Béla egri bortermelőnek ítélte oda a Magyar Borakadémia az Év Bortermelője címet az idén - jelentette be Módos Péter, a testület elnöke szerdán Budapesten, a Magyar Borok Házában.

Itthon

Bikavérrel lett az év borásza

A szekszárdi Takler Ferenc egy 2002-es bikavérrel nyerte el az "év borásza" címet. A címet a borászatban jártas kereskedők, vendéglátósok és szakújságírók ítélték oda.

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök