szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sorozatosan mennek csődbe a kínai cipőgyárak a dömpingvámok és a kínai cipők, illetve egyéb termékek importjával kapcsolatos külföldi ellenérzések miatt. A kínai állami média beszámolója szerint az utóbbi időben mintegy ezer cipőgyártó ment csődbe, elsősorban kis-és középüzemek, amelyek nem tudtak lépést tartani a keményebb feltételekkel.

Főként a dél-kínai Kanton tartományban, a világ egyik legnagyobb cipőgyártó központjában szedi áldozatait a verseny éleződése, itt közel 8 ezer gyártó működik. Az EU, amely Kína első számú kereskedelmi partnere, 106 milliárd euró kereskedelmi passzívumot halmozott fel tavaly Kínával szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karrier

Kétszázmarminc embert elbocsát a Marc cipőgyár

Az MSC Marc Hungary Kft. 230 dolgozó elbocsátását jelentette be előzetesen a Vas Megyei Munkaügyi Központnak; a cég szombathelyi központi cipőgyárából 180, körmendi üzeméből pedig 50 embert küldenek el.

Karrier

Végleg bezár a bonyhádi cipőgyár

Bezárja utolsó, még talpon maradt egységét a német Salamander tulajdonában lévő bonyhádi Sabona Kft., és elbocsátja 301 dolgozóját - közölte szerdán a cég ügyvezető igazgatója. Bonyhád polgármestere szerint a környékbeli falvakból bejáró dolgozókat tragikusan érinti a gyár bezárása.

Gazdaság

Ötven év után bezár a körmendi cipőgyár

Ötven év után végleg bezárja kapuit a körmendi MSC Hungary Kft. cipőgyára, ezzel 370 munkahely szűnik meg a Rába-parti városban. Az ágazatot sújtó recesszió és a megrendelések csökkenése miatt a cipőipari vállalkozás az utóbbi években más telephelyeinek bezárására is kényszerült.

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

Radar360: Az orvosi kamara a kormánnyal, a Fradi Messiékkel meccsel

Radar360: Az orvosi kamara a kormánnyal, a Fradi Messiékkel meccsel

Lázár János: Ha a Fidesz nyer 2022-ben, neki fog látni a hibák kijavításának

Lázár János: Ha a Fidesz nyer 2022-ben, neki fog látni a hibák kijavításának