szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rieb György, az FTC elnöke szerint a klub hamarosan rendezi adósságait, április közepéig mindenki megkapja a pénzét. A klubvezető erről a Napkelte című műsorban beszélt annak nyomán, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerdán érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.

Rieb György, az FTC elnöke. Eredményarányosan osztanak pénzt
a szakosztályoknak
© Végel Dániel
Rieb kitért rá, hogy a győztes pályázónak február végéig kell letennie a fizetési garanciát, és attól kezdve 60 nap áll rendelkezésre a szerződések megkötésére, de a szerdai egyeztetések alapján az érintettek szeretnének március végéig mindent rendezni. A klubvezető elmondta, hogy a Ferencvárosnak jelenleg 1,7 milliárd forint az adóssága, az üzlet révén a klubnak jutó pénzből ezt törleszteni lehet, s marad is pénz, durván 500 millió forint. „Amíg én elnök vagyok és ebben a székben ülök, nem hagyom, hogy ez a pénz elfolyjon. Be fogjuk fektetni" – szögezte le.

A győztes pályázó vállalta, hogy a meglévő stadiont két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak, az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forint értékben megvásárolja, az FTC létesítményhasználati jogát 1,5 milliárd forint plusz áfa értékben megváltja, illetve hogy az FTC számára 25 éves határozott időtartamra biztosítja a stadion használatát.

Az érintettek nyilatkozatai alapján ugyanakkor nem felújításról, hanem építésről van szó. Rieb jelezte, a munkálatok az engedélyeztetéseket követően várhatóan a jövő év elején kezdődnek és két évig tartanak. Az új aréna az elképzelések szerint 25 ezres lesz és 75 százalékát befedik. A csapat az átmeneti időszakban a Puskás Ferenc Stadionban játszik majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

FTC-tender hatodszor: három pályázat jött

A szombati határidőig három cég adta be anyagát a Ferencváros Üllői úti ingatlanának értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázaton - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

MTI Gazdaság

FTC: érvényes és eredményes a hatodik pályázat

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (MNV) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.

Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban