szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

40 millió forintra bírságolta a UPC-t a Nemzeti Hírközlési Hatóság, mert a cég úgy szüntette meg telefonszolgáltatását Budaörsön és a főváros XI. kerületében, hogy nem tájékoztatta ügyfeleit. A HavariaPress úgy tudja, hogy 2000 előfizetőjét "felejtette el" tájékoztatni a UPC Magyarország Kft.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság tavaly novemberben hozta meg határozatát az ügyben, ám a UPC azzal szemben fellebbezéssel élt. A másodfokú hatósági vizsgálat során azonban a fellebbezésnek nem adtak helyt, elutasították azt. A több károsult beadványára megkezdett hatósági vizsgálat megállapította, hogy a UPC az érintett területeken egy másik szolgáltató hálózatán nyújtotta szolgáltatásait a két cég közötti szerződés alapján. A szerződést a hálózat tulajdonosa azonban 2006 végén felmondta.

A UPC és a hálózat tulajdonosa között a szerződésben foglalt elővásárlási jog alapján a felmondási időszak alatt folyamatos egyeztetések folytak a hálózat megvásárlásával kapcsolatban, de a tárgyalások nem vezettek eredményre, a hálózat tulajdonosát pedig 2007 tavaszán egy harmadik szolgáltató megvette. Az adásvételt követően a hálózat új tulajdonosa 2007. május 29-én a UPC további szolgáltatási lehetőségét megszüntette, ezért az előfizetők átmenetileg szolgáltatás nélkül maradtak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

GVH: százmilliós bírság a Tescónak

Egy tavalyi akciója hirdetésekor megtévesztette a fogyasztókat a Tesco Global Áruházak Zrt., ezért a hipermarketláncnak 100 millió forint bírságot kell fizetnie - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

MTI Gazdaság

GVH: 3 millió forintos bírság a Norbi-csoportnak

A Development Service Consulting Kft.-t (korábban: Norbi.hu Kft.) két millió forintra, a Norbi Update Worldwide Zrt.-t pedig egymillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel a táraságok a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsítottak.

Hét nap gazdaság

Bírság az UPC-nek

35 millió forint bírságot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa az UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-re, mert egyes reklámjait a fogyasztók megtévesztésére alkalmasnak ítélte. Úgy találta, hogy a hirdetmények nem megfelelően tájékoztattak arról, hogy az ígért kedvezmények csak hűségnyilatkozattal vehetők igénybe, nem volt egyértelmű, hogy a kedvezmények eléréséhez melyik programcsomagra kell előfizetni, esetenként nem volt világos, mennyi ideig tart a kedvezmény, illetve csak az új előfizetőkre vonatkoznak-e, vagy a régiekre is. Az UPC szerint a hiányolt reklámelemeket - bár kisebb betűkkel - feltüntette, ezért várhatóan jogorvoslatot kér a határozat ellen.

Gazdaság

Versenyhivatal: 40 milliós bírság a UPC-nek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 millió forintra bírságolta a UPC Magyarország Kft.-t és 8,5 millióra az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft.-t (EMKK) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt – jelentette be a GVH szerdán.

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór

Elég csak beszélni, a mesterséges intelligencia megmondja, kit fenyeget az Alzheimer-kór

Az álnéven élő magyar betörőkirály ékszereit vásárolta a bécsi elit – Magyar svindlerek, 2. rész

Az álnéven élő magyar betörőkirály ékszereit vásárolta a bécsi elit – Magyar svindlerek, 2. rész

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly