szerző:
MTI/hvg.hu

Bírósági úton követel az AiRUnion szövetség társaságaitól a kerozint szállító TD TOAP a vele szemben fennálló 3,5 milliárd rubeles adósságból 1,5 milliárdot, jelentette a Kommerszant című orosz lap hétfőn.

Abramovics az AirUnion és a Malév főtulajdonosa. Nem akar bedőlni
© Stiller Ákos
A lap szerint az összeomlástól megmentheti a szövetséget, ha az állami tulajdonban lévő részvényeket átadják a Rostechnologii állami korporációnak, de a vonatkozó elnöki rendelet aláírása még várat magára.

Pénteken vált ismertté, hogy a TOAP bírósághoz fordult. A cég vezérigazgatója, Jevgenyij Osztrovszkij a Kommerszantnak elmondta, hogy a KrasAir, a DAL, és a Samara légitársaság mintegy 3,5 milliárd rubellel tartozik, de ebből kétmilliárdot konvertáltak a Gazprombankra, és a fennmaradó részt követeli a TOAP bírósági úton.

Az AiRUnion társaságainak tartozása a közlés szerint már 2006. május óta folyamatosan meghaladja a cég által nyújtott hitel – 800-1200 millió rubel – összegét. A szövetség fő magántulajdonosai, az Abramovics fivérek többször ígérték, hogy erre az összegre visszaszorítják az adósságot, de nem történt elmozdulás. Egy ideje a szövetség társaságai már csak előre kifizetett üzemanyagot kapnak. Ezért például május 30-án Orszk repülőteréről csak több órás késéssel tudott elindulni a DAL egyik járata 120 utassal.

A Kommerszant szerint az AiRUnion társaságainak pénzügyi helyzete igen távol áll a stabiltól. Az év első negyedében az utasszám a KrasAirnél az előző évhez képest 39 százalékkal nőtt, de a tiszta veszteség csak 0,2 százalékkal csökkent, 378,7 millió rubelre. A társaság adósságai 7,2 milliárd rubelre emelkedtek, és már a társaság más hitelezői is bírósághoz fordultak, köztük az Ingosstrah biztosító, a Sobinbank, továbbá az Iljushin Finance Co.

Olga Trapeznyikova, az AiRUnion sajtószóvivője hangsúlyozta, hogy a szövetség soha nem tagadta társaságai adósságait, de a problémát jelentősen súlyosbította az üzemanyag árának emelkedése, amely a szövetség jövedelmét majdnem teljes egészében felemészti.

Osztrovszkij a szövetség konszolidációjának elhúzódásában látja a kialakult pénzügyi helyzet okát. „Azt várják, hogy az ellenőrző pakettet átadják a Rostechnologii állami korporációnak, ez javítaná a szövetség hitelbesorolását” – mondta. Úgy vélte, hogy az AiRUniont egy hosszú lejáratú, legalább 600 millió dolláros hitel húzhatná ki a csávából, ez ugyanis lehetővé tenné az adósságok refinanszírozását és a problémák rendezését.

Az AiRUnion konszolidálásáról szóló elnöki rendelet aláírása azonban még várat magára. A közlekedési minisztérium szerint a dokumentum már az elnöki adminisztrációnál van, de a gazdasági fejlesztési minisztériumban ezt nem erősítették meg.

Az Aviaport ügynökség elemző szolgálatának vezetője, Oleg Pantyelejev úgy vélte: az AiRUnion jogi megalakulása valóban kedvező jelzés lesz a hitelintézetek számára, de a jelenlegi helyzet igen veszélyesnek tűnik. „Megtörténhet, hogy nem tankolják fel a szövetség repülőgépeit, ami a teljes leállást jelenti, és akkor a hitelezők kénytelenek lesznek csődöt kérni. Ha viszont az állami részt átadják a Rostehnologiinak, akkor az AiRUnion megkaphatja a szükséges haladékot, amíg pénzhez jut” – mondta az elemző.

Jevgenyij Sago, az Ingosstrah-Investicii szakértője szerint azonban az AiRUnion piaci feltételek mellett nem juthat 600 millió dolláros hitelhez, mivel az egész szövetség értéke nem tesz ki ennyit.

Az AiRUnionhoz tartozó légitársaságoknak tavaly év végéig kellett volna egyetlen jogi személyben egyesülni. A magánrészvényesek – élükön az Abramovics fivérekkel, akik egyben a Malév 49 százalékos tulajdonosai is – azt remélték, hogy többségi tulajdonuk lesz az új részvénytársaságban – amire egy elnöki rendelet lehetőséget adott –, de nem tudtak megállapodni az Állami Vagyonkezelővel a társaságok értékéről, és végül az állam úgy döntött, hogy a KrasAir, a DAL és a Samara társaságok tulajdonában lévő pakettjeit átadja a Rostehnologii állami korporációnak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Gazdaság

Nincs válságban az AirUnion

Az AirUnionnak – mint valószínűleg valamennyi légitársaságnak - valóban vannak tartozásai az üzemanyag szállítókkal szemben, ám ezek a tartozások nem haladják meg a szokásos szintet, és a szállítók sohasem emeltek kifogást az AirUnion fizetési szokásai miatt – mondta a hvg.hu-nak Olga Trapeznyikova, az AirUnion moszkvai képviselője.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Kié lesz az AirUnion többsége?

Szerdán tartják az AirUnion alapító közgyűlését: ott derül majd ki, hogy az államé, vagy az Abramovics fivéreké lesz-e a többségi részvénypakett, de az már biztos, hogy a vezérigazgató Borisz Abramovics lesz – jelentette hétfőn a Vedomosztyi című moszkvai gazdasági lap az egyik illetékes minisztériumból származó értesülésre hivatkozva.

Nemzetközi gazdaság

AiRUnion holding

Az orosz vagyonügynökség állami ellenőrzés alatt akarja tartani a - Malévra is pályázó - krasznojarszki KrasAir...

Harry herceg teljesen elérzékenyült, mikor felidézte Meghan Markle terhességét

Harry herceg teljesen elérzékenyült, mikor felidézte Meghan Markle terhességét

Igaz, hogy 21 milliárd forint ez a lakás, de adnak hozzá egy Aston Martin Vulcant

Igaz, hogy 21 milliárd forint ez a lakás, de adnak hozzá egy Aston Martin Vulcant

Több mint szigorú ez az 1200 lóerős Jeep Grand Cherokee

Több mint szigorú ez az 1200 lóerős Jeep Grand Cherokee

Radar360: Gulyás Borkai-faktorról beszél, Orbán Erdogannak ígérget

Radar360: Gulyás Borkai-faktorról beszél, Orbán Erdogannak ígérget

Elon Musk: Olyan lesz a Tesla pickupja, mint valami harci jármű a jövőből

Elon Musk: Olyan lesz a Tesla pickupja, mint valami harci jármű a jövőből

Drón okozott gondot Ferihegyen, korlátozni kellett a forgalmat

Drón okozott gondot Ferihegyen, korlátozni kellett a forgalmat