szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Veres János szerint fordulópont közelébe érkezett a magyar gazdaság.

A pénzügyminiszter a Költségvetési Gazdálkodási Rendszer (KGR) támogatási szerződése bemutatásának csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: érdemben csökkent az államháztartás hiánya, Magyarország az első helyet szerezte meg az egyensúly javulásának mértékét tekintve.

Az idei, 4 százalékos GDP arányos államháztartási hiánycél teljesíthető, a folyó fizetési mérleg hiánya is a GDP 4 százalékára csökken, érdemben gyorsulhat a gazdasági növekedés, lassul az infláció, nőnek a beruházások és elérhető vagy meghaladható a tervezett 0,5 százalékos reálbér-növekedési ütem - összegezte.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Megemelte a növekedési és az inflációs prognózisát az MNB

Megemelte GDP és inflációs prognózisát a jegybank. Az idei bővülést 2,2 százalékra, a jövő évi növekedést 3,2 százalékra valószínűsíti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn kiadott inflációs jelentésében. A jegybank szerint az idén 6,3 százalékkal emelkednek a fogyasztói árak, szemben a februárban prognosztizált 5,9 százalékkal.

hvg.hu Gazdaság

GKI: a cégek 3, a fogyasztók 13 éve nem voltak ilyen pesszimisták

Áprilisban soha nem látott alacsony szintre esett a GKI 1996 óta mért konjunktúra-indexének szezonális hatásoktól megtisztított értéke. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által – az Európai Unió támogatásával – készített felmérés szerint minden ágazat és a fogyasztók várakozása is rosszabb volt a márciusinál.

hvg.hu Gazdaság

GKI: az első hónapok gazdasági folyamatai nem rosszak

Az első hónapok hazai gazdasági folyamatai nem rosszak. Az infláció, ha lassan is, de harmadik hónapja folyamatosan fékeződik, a reálkeresetek idén már emelkedni fognak. Ha a nemzetközi pénzpiac stabilizálódik, a forintkamatok is csökkenhetnek - állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése.

MTI Gazdaság

KSH: 1,6 százalékos GDP-növekedés az első negyedévben

A bruttó hazai termék (GDP) 2008 első negyedévében 1,6 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, naptári hatás kiszűrésével 0,9 százalék volt a növekedés – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az előzetes adatok alapján. Az elemzők az első negyedévre 1,3 százalékos GDP-növekedést vártak.

Orbán ott áll a világ zöldségespultjánál, de kérdés, lesz-e vevő az árujára

Orbán ott áll a világ zöldségespultjánál, de kérdés, lesz-e vevő az árujára

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből