szerző:
MTI

Pozitív irányú kereskedés várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, magyarán nőhet a BUX.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

A nemzetközi piacokon optimista a hangulat, bár nem tudni mennyire lesz ez tartós – mondta Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője. Hozzátette, hogy szerdán elsősorban az amerikai tartós javak rendeléseinek vártnál kedvezőbb áprilisi alakulása váltotta ki az optimizmust.

Az elemző kiemelte, hogy a forint a nyitás előtti elektronikus kereskedésben újabb 3 éves csúcsra, 241,60-ra erősödött az euróval szemben. Véleménye szerint ha folytatódik a forint erősödése, valamint a tőzsdei hangulat is kedvező marad, akkor akár egy-másfél százalékkal is emelkedhet a BUX, főleg az OTP és a Magyar Telekom vezérletével. Megjegyezte, hogy a gyógyszergyártóknak ugyanakkor nem kedvez az erős forint.

A BUX szerdán 253,01 pontos, 1,13 százalékos emelkedéssel, 22 738,22 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 16,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek.

A Mol 430 forinttal, 1,90 százalékkal 23 100 forintra erősödött, az OTP részvények ára 97 forinttal, 1,39 százalékkal 7087 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 1,52 százalékkal 777 forintra csökkent. A Richter-papírok árfolyama 390 forinttal, 1,14 százalékkal 34 690 forintra emelkedett, szektortársa, az Egis 200 forinttal, 1,17 százalékkal 17 280 forintra erősödött.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Nem pezsegnek, kivárnak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán óvatosan, szűk sávban nyitnak, irányt keresve, miután kedden vége szakadt az előző, négynapos nyereségsorozatnak, főleg a nyersanyagipari részvények kezdődő visszaesése miatt.

MTI Gazdaság

Lejtmenetet várnak a tőzsdén

További gyengülés várható hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. Várakozások szerint folytatódik a múlt heti pesszimista hangulat.

MTI Gazdaság

Inflációs félelmek a tőzsdéken

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön gyengülhetnek a nyitáskor, követve a Wall Street tegnapi mérséklődését, amit a rekordmagasságba szökő olajárak miatti inflációs félelmek váltottak ki.

MTI Gazdaság

Jó napjuk lehet a tőzsdéknek

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokon csütörtökön emelkedés várható az amerikai és az ázsiai tőzsdék növekedése után. Kedvezően hat a piacokra, hogy az amerikai vállalkozói kiadások, a tartós javak forgalma az idei évben a legerőteljesebben növekedtek a múlt hónapban.

Cégvilág

Tőzsdére készül az SCD.

Kivásárolja a Jászai Gellért vezette menedzsment az eddigi 19 százalékos tulajdonos brit kockázatitőke-befektető SCD...

MTI Gazdaság

Eseménytelen tőzsdei napot sejdítenek a brókerek

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokon szerdán kevés mozgás várható, a befektetők továbbra is óvatosak a gyorsuló infláció és a gazdasági lassulás együttes kilátása miatt.

Se Jégvarázs, se Mickey egér – Miért kihagyhatatlan az osztrák Familypark?

Se Jégvarázs, se Mickey egér – Miért kihagyhatatlan az osztrák Familypark?

Kész csoda, hogy Notre-Dame még áll! - állítják a párizsi tűzoltók

Kész csoda, hogy Notre-Dame még áll! - állítják a párizsi tűzoltók

130 ezer család kap figyelmeztető levelet a bankjától

130 ezer család kap figyelmeztető levelet a bankjától

Mindent felforgat az Ajax BL-elődöntője

Mindent felforgat az Ajax BL-elődöntője

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Valljuk be: a húsvét az evésről szól

Valljuk be: a húsvét az evésről szól