szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Malévot nem tekintik az AiRUnion szövetség részének, de tovább dolgoznak technológiai integrációján, így döntöttek csütörtök este a részvényesek képviselői.

Szergej Csemezov, az orosz Rosztyehnologii állami vállalat vezetője és Borisz Abramovics, az AiRUnion szövetség alapítója és magánrészvényeseinek képviselőjének megbeszéléséről a Rosztyechnologii közleményt adott ki, amely szerint "határozat született, hogy a Malév magyar légitársaságot nem tekintik az AiRUnion részének, de tovább dolgoznak technológiai integrációján".

Dmitrij Medvegyev aláírta az AiRUniont a vagyonkezelőtől a Rosztyehnologiinak átadó dokumentumokats mind az állami vállalat, mind a magánrészvényesek növelhetik az alaptőkét, és ettől a folyamattól függ majd, hogy kinél lesz a meghatározó többség mondta el koráőbban Csemezov. „Először is Borisz Abramovics javasolta, hogy a maga részéről az új részvénytársaságba beviszi a Malév magyar légitársaságot, mi pedig egész sor további regionális légitársaság részvénypakettjeit szándékozunk a társaságba vinni. Nem tudom most megmondani, hogy konkrétan mi kerül még az AiRUnionhoz, mert a listát még nem hagyták jóvá" - jelentette ki. 

Az AiRUnionnál nevük mellőzését kérő források nyomban siettek cáfolni a Csemezov által a Malévról mondottakat, és felhívták a figyelmet arra – amint a csütörtöki lapokban több szakértő is –, hogy a Malév Abramovicsék kezében lévő 49 százalékos részét nem lehet bevinni egy lényegében állami kézben lévő társaságba, mivel ez sértené a magyar törvényeket és azokat a kötelezettségeket is, amelyeket az Abramovics-fivérek a pakett megvásárlásakor vállaltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Abramovics nem is vihetné a Malévot az AiRUnionba

A Malévot Borisz Abramovics nem viheti az AiRUnionba, mert ezt nem teszik lehetővé a magyar törvények és a kötelezettségek, amelyeket az Abramovics-fivérek a magyar társaság 49 százalékának megvásárlásakor vállaltak – mondta el az AiRUnionnál egy neve mellőzését kérő forrás az RBK Daily című moszkvai gazdasági napilapnak.