szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magas szintű nemzetközi konferenciát tartanak az ENSZ szervezésében a világélelmezési és a klímaváltozási problémákról keddtől az olasz fővárosban.

A FAO (Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet), az ENSZ egyik legnagyobb szakosított szervezetének római központjában kezdődő háromnapos fórumon több mint 60 állam- és kormányfő vesz részt, felszólal többek között Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár és Nicolas Sarkozy francia elnök, továbbá a brazil és az argentin államfő, illetve a spanyol miniszterelnök is.

Jelen lesz Robert Mugabe zimbabwei elnök is, akinek ez az első külföldi útja az országában tartott – az ellenzék és a Nyugat szerint elcsalt – választásokat követően. Az értekezletre várják Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt is, aki európai körútjának kezdete, római látogatása alkalmából diplomáciai források szerint kihallgatást kért a pápától is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Rekordot döntött az európai klímatőzsde

Csütörtökön kétéves rekordra drágult a széndioxid szennyezőanyag kibocsátási engedélyekre szóló kontraktus a legközelebbi határidőre az európai szabadkereskedelmi rendszerben, az Európai Klímatőzsdén.

MTI Plázs

Az elhízásnak is szerepe van a klímaváltozásban

Az elhízott és túlsúlyos emberek szállítása több üzemanyagot igényel, ráadásul többet is esznek másoknál, és a helyzet csak romlik, hiszen egyre többen küzdenek súlyproblémával - érveltek a London School of Hygiene and Tropical Medicine kutatócsoportjának tagjai, akik a Lancet című szakfolyóirat pénteken megjelenő számában publikálták tanulmányukat.