szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar szuverén adósságra érvényes, közepes befektetői „BBB plussz” osztályzatot adta meg csütörtökön az új magyar eurokötvényre a Fitch Ratings, amely az idén még csökkenő költségvetési hiányt és gyorsuló, de a térségi átlaghoz képes változatlanul lassú idei növekedést jósolt a magyar gazdaságnak.

A legnagyobb európai hitelminősítő a besoroláshoz fűzött csütörtöki londoni elemzésében a tavalyi 1,3 százalékról 2,2 százalékra gyorsuló idei gazdasági növekedést és 4,3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt valószínűsít a tavalyi 5,5, illetve a 2006-ban mért 9,3 százalékos deficit után.

Előző nap egy másik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's is a nála érvényes, ugyancsak "BBB plusz" szuverén besorolást adta meg a magyar kötvénynek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Fitch: a leírások zömén már túl vannak a bankok

A globális bankrendszer már túl van az amerikai nem elsőrendű – subprime – jelzálogadósi kör törlesztési válságából eredő kényszerű veszteségleírások több mint 80 százalékán, de a teljes rendszerszintű veszteség jóval meghaladhatja az 500 milliárd dollárt, áll a Fitch Ratings szerdán Londonban közzétett elemzésében.

MTI Gazdaság

Négy ország kilátását rontotta egyszerre a Fitch

Példátlan lépéssel, egyszerre négy kelet-európai EU-tagállam szuverén adóskockázati besorolásainak kilátását rontotta az eddigi stabilról leminősítést valószínűsítő negatívra csütörtökön a Fitch Ratings, az érintett országok igen magas folyómérleg-hiányára hivatkozva.

MTI Gazdaság

Fitch: bizonytalanodó kilátások, erősödő balti kockázatok

Egyértelmű elbizonytalanodás mutatkozik az európai feltörekvő térség adósminőségi folyamataiban, és főleg a balti köztársaságok túlfűtött gazdaságait terhelik erősödő külső kockázatok, hangzott el a Fitch Ratings keddi londoni térségi szakszemináriumán, ahol a magyar költségvetési kiigazítást "kockázatokkal terhelt jó kezdetnek" minősítették.

MTI Gazdaság

A Fitch ellenére is gyengült a forint

A hosszú hétvége után gyengült a forint, a budapesti bankközi devizapiacon délután 253,05/15 forinton jegyezték az eurót, csaknem két forinttal drágábban a múlt szerdai 251,15/20 forintnál.

MTI Gazdaság

Fitch: előrelépés az egyensúlyi helyzetben, de maradtak a kockázatok

Javulnak Magyarország külső fizetési és államháztartási egyensúlyi mutatói, de megmaradtak a folyamatot terhelő eddigi kockázatok, mondta kedden Londonban a Fitch Ratings európai felzárkózó piaci szuverén minősítésekért felelős igazgatója. A cég londoni központjában tartott felzárkózó piaci szemináriumon elhangzott: az amerikai gazdaság valószínűleg épphogy elkerüli a recessziót, ugyanakkor Kína globális stabilizáló szerepe kérdéses.

MTI Gazdaság

A Fitch magyar bankok kilátását javította

Magyar bankok kockázati osztályzatainak kilátását javította vissza leminősítést valószínűsítő negatívról stabilra szerdán a Fitch Ratings, miután a héten ugyanezt tette a magyar szuverén adósosztályzat kilátásával is.

Hét nap gazdaság

Fitch kontra UBS

A brit Fitch Ratings hitelminősítő a világ két, eddig legstabilabbnak tekintett bankszektora, az amerikai és a svájci...

MTI Gazdaság

A Fitch nem minősíti le a térség olajcégeit

Közép-Európa orosz nyersolaj-ellátása megbízhatatlanabbá vált, áll a Fitch Ratings hétfőn Londonban kiadott elemzésében, amely szerint a magyarországi szállításokban is fennakadások lehetnek.

MTI Gazdaság

A Fitch magasan elsőrendű szintre emelte Kínát

Magasan elsőrendű befektetői kategóriába sorolta át a kínai szuverén adóskockázatot kedden a Fitch Ratings, a világrekord kínai folyómérleg-többletre és az ebből eredő, igen erős külső fizetési pozícióra hivatkozva.

MTI Gazdaság

A Fitch nem rontott Amerika adósi besorolásán

A lehetséges legmagasabb, "AAA" szinten, stabil kilátással megerősítette pénteken az Egyesült Államok szuverén adósi besorolását a Fitch Ratings, arra hivatkozva, hogy a hitelpiaci felfordulás ellenére szilárd a befektetői készség az amerikai makrohiányok fedezésére.

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban