szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A forint erősödése mögött természetes folyamat van, hiszen Magyarország néhány évvel ezelőtt olyan felzárkózási pályát választott, ami nem az infláción, hanem az árfolyamon keresztül zárkóztatja fel az EU-árszinthez a magyarországi árszintet - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.

A Fidesz alelnöke arra a hírre reagált, hogy a forint hétfőn délután újabb rekordot állított be a bankközi kereskedelemben, s ezt az erejét kedd délelőtt is megőrizte. Az eurót a budapesti bankközi kereskedelemben 231,20 forinton is jegyezték, az árfolyam később 231,50 forintra húzódott vissza. Kedd délelőtt 231,80/90 forinton jegyezték az eurót. 
 
"Magyarország jó néhány évvel ezelőtt egy olyan felzárkózási pályát választott, ami nem az infláción, hanem az árfolyamon keresztül zárkóztatja fel a magyar árakat az EU-árakhoz. Ebben a tekintetben a forint erősödése mögött - azt kell mondani - egy természetes folyamat van, hatása azonban nem elhanyagolható" - válaszolta a volt pénzügyminiszter az MTI kérdésére. 

Mint mondta, amíg a korábbi monetáris politika törekedett arra, hogy korlátozza a forint erősödésének veszteségét, korlátozza ennek a hatását, addig a mostani monetáris politika - úgy tűnik - erre kevéssé törekszik. Meg kell hallani az exportáló vállalkozók segélykiáltását, ami ennél az árfolyamnál hallatszik - mutatott rá. Bajnai Gordon gazdasági miniszterként elfeledkezik arról, vannak teendői azzal kapcsolatban, hogy a magyar exportáló cégek ne menjenek tönkre - tette hozzá.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Megint erősödött a forint

Újabb rekordot állított be a forint árfolyama hétfőn délután: a budapesti bankközi kereskedelemben 231,20 forinton is jegyezték az eurót. Az árfolyam később 231,50/60 forintra húzódott vissza.

MTI Gazdaság

Tartja erejét a forint

Továbbra is erős a forint árfolyama, hétfőn kisebb korrekciókkal helykeresés várható a 230-235 forintos sávban.

MTA Gazdaság

Újabb rekord: 232,70 forint az euró

Újabb rekordot állított be a forint árfolyama hétfőn kora délután: a budapesti bankközi kereskedelemben 232,65/75 forinton is jegyezték az eurót.

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Eső, hó, hideg és tél jön

Eső, hó, hideg és tél jön