szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az orosz kormány szerdán legföljebb 30 százalékra korlátozta az orosz vállalatok által ezentúl külföldön kibocsátható részvények arányát a teljes részvénytőkén belül. Eddig 35 százalék volt a korlát.

A nemzetbiztonság és a védelem szempontjából stratégiainak számító cégek részvénytőkéjük legföljebb 25 százalékát adhatják ki külföldi tőkepiacokon, a szénhidrogének, fémek és más ásványi nyersanyagok feltárásával foglalkozó vállalatok pedig legföljebb az 5 százalékát.

Eddig a 35 százalékos határ vonatkozott megkülönböztetés nélkül minden orosz vállalatra. Az új szabályok nem vonatkoznak a korábbi részvénykibocsátásokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Orosz cégek érkezhetnek a pesti tőzsdére

Az öt légitársaságot tulajdonló Borisz Abramovicsnak igen komoly szándékai vannak a Budapesti Értéktőzsdével kapcsolatban: a Malév partneréül szánt AiRUnion légitársaság részvényeit bevezetné a magyar tőzsdére. Az orosz üzletember a napokban a Budapesti Értéktőzsdén érdeklődött a bevezetés feltételeiről.

MTI Gazdaság

Nyugati olajcégek erősítik az orosz vonalat

A XII. Szentpétervári Gazdasági Fórumon, ahol jelentős nyugati vállalatok vezetői is jelen vannak, több javaslat hangzott el az Oroszországgal folyó energiaipari együttműködésre.

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Brexit-hatás: a Cityben drámai mértékben csökkentek az új munkahelyek

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya