szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Megyeri híd műszaki átadása szeptember 17-ig lezajlik, azt követően a forgalomba helyezéshez szükséges hatósági bejárásokra, vizsgálatokra kerül sor, így szeptember végére minden készen áll arra, hogy megnyíljon a forgalom előtt - mondta Windisch László létesítményvezető.

A Megyeri híd műszaki átadása szeptember 17-ig lezajlik, azt követően a forgalomba helyezéshez szükséges hatósági bejárásokra, vizsgálatokra kerül sor, így szeptember végére minden készen áll arra, hogy megnyíljon a forgalom előtt - mondta Windisch László létesítményvezető a helyszínen. 

A műszaki átadás a múlt szerdán kezdődött, az objektumot a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., valamint az üzemeltető Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakértői veszik át a Hídépítő-Strabag konzorciumtól. Az 1861 méter hosszú létesítmény  az 590 méter hosszú nagy-duna-ági, a 332 méteres szentendrei-duna-ági, továbbá három darab ártéri hídból áll. Ez utóbbiak közül a szentendrei-szigeti a leghosszabb, 560 méteres. 
 
A műszaki átadás alatt még elvégzik azokat a kisebb munkákat, amelyek valóban csak az utolsó fázisként végezhetők, vagy pedig pótmunkaként rendelte meg a beruházó. A díszkivilágítást például utólag rendelte meg, ezért most szerelik. 
 
A műszaki átadás után a hídra akár rá lehetne engedni a forgalmat, ezt megelőzően azonban forgalomba helyezési eljárásra kerül sor. Ennek során valamelyik hatóság rendszerint előír néhány apró kiegészítést, ami a jóváhagyott tervben nem szerepelt. 
 
Továbbra is kérdés, hogy az eljárás végén kaphat-e ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt az öt hídból álló objektum. Az építési engedélyben ugyanis az szerepel, hogy az engedély feltétele a Szigetmonostor-Szentendre közötti közúti kapcsolat megteremtése. 
 
Szeptember 13-án nyílt nap lesz a hídon, délelőtt 10 órától bárki átsétálhat rajta. A műsor részeként este tűzijáték is lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jól bírta a terhelést a Megyeri híd

Jól bírta a terhelést a Megyeri híd a teherbírási próbán, a szerkezet kevesebb mint fél métert hajlott meg a mintegy félszáz kamion alatt - mondta Rapkay Kálmán, a kivitelező Hídépítő Zrt. igazgatója vasárnap az előző esti tesztelésről az MTI-nek. A tervek szerint legkorábban szeptember végén indulhat meg az autóforgalom a hídon.

MTI Itthon

Összeállt a Megyeri híd

Beemelték az Újpest határában az M0 autópálya részét képező 300 méter pilontávolságú, ferdekábeles Megyeri híd utolsó elemét is reggel.