szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkapta az építési engedélyt a Holcim Hungária Zrt. új cementgyára, amelyet a cég a Nyergesújfalu Ipari Parkban szeretne felépíteni.

Annak ellenére, hogy Nyergesújfalu önkormányzata megadta az engedélyt, a Holcim az elkövetkező hetekben semmilyen építkezésbe nem kezd. Ezt többek között azzal indokolták, hogy ki kell értékelni a még le nem szerződött alvállalkozókat, illetve elő kell készíteniük a projektet.

A Holcim Európa legmodernebb cementgyárát kívánja felépíteni az ipari parkban, hogy kiváltsa a közvetlen szomszédságában található 140 éves lábatlani gyárat. Márta Irén, Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a beruházás volumene 350 millió euró.

Holcim Hungária Zrt. cement-, kavics- és betongyártó vállalat 2007-ben közel 32,019 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A cég Magyarországon 703 főt foglalkoztat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A Holcim 500 millió forinttal támogatja Nyergesújfalut

A Holcim Zrt. 300 millió forintos támogatással közalapítványt hoz létre Nyergesújfalu fejlesztésére, 100 millió forintot fizet a településnek, valamint sportpályát és játszóteret épít azért, hogy az önkormányzat támogassa a cég tervezett cementgyárának megvalósítását – erről írtak alá kedden együttműködési megállapodást.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

A Holcim füstje és lángja

„Sem a füstje, sem a lángja, nem kell a Holcim cementgyára” – áll Tát község honlapján. A Nyergesújfalu és Tát határába tervezett cementgyár megépítésére eddig csak egyetlen érintett település bólintott rá. Három községben pedig népszavazáson döntenek arról, jöhet-e a cementóriás. A svájci cég továbbra is kiáll amellett, hogy az új gyár igen kevés szennyezést bocsát majd a levegőbe.

MTI Gazdaság

Ismételt halasztás a Holcim kontra Magyar Cement perben

A Fővárosi Bíróság (FB) gazdasági kollégiuma csütörtökön meghozott határozatában 2007. március 29-re halasztotta a felperes Holcim Hungária (HH) Zrt. és az elsőrendű alperes Magyar Cement (MC) Kft. között 12 éve folyó per tárgyalását a Hejőcsabai Cementgyár néhány épületének vitatott birtoklásáról.

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk

A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk