szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eurózónában februárban becsült adatok szerint 1,2 százalékkal drágultak az árak az egy évvel ezelőttihez képest, szemben a januári 1,1 százalékos, és a múlt év decemberi 1,6 százalékos éves inflációval szemben - jelentette az Eurostat hétfőn. Annak ellenére gyorsult valamelyest az infláció, hogy estek az energiaárak és tart a recesszió.

Az elemzők várakozásaikban 1,0 százalékra mérséklődő inflációra számítottak a mérséklődő üzemanyagárak, a gyengülő fogyasztói kereslet és a vállalati megszorítások alapján.

A februári infláció ennek ellenére alatta marad az Európai Központi Bank (EKB) által elfogadhatónak tekintett évi 2 százaléktól.

Számos szakértő még az Eurostat becslésének közzététele előtt azt jósolta, hogy az EKB e heti kamatdöntő tanácskozásán 50 bázisponttal csökkenteni fogja az október óta 2 százalékon álló irányadó kamatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Eurózóna: 7,8 százalékos munkanélküliség

Az eurózónában novemberben 7,8 százalékot ért el a munkanélküliség, a legmagasabb szintre emelkedett 2006 decembere óta - jelentette csütörtökön az Európai Unió statisztikai hivatala.

MTI Gazdaság

Az eurózóna ipari teljesítménye rekordmértékben csökkent decemberben

A 15-tagú eurózóna országaiban az ipari termelés rekordmértékben csökkent decemberben. A visszaesés 2,6 százalékos volt novemberhez képest és 12,0 százalékos 2007 decemberéhez viszonyítva – jelentette az unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön. Ilyen mértékű visszaesést nem tapasztaltak 1990 januárja, az adatközlés kezdete óta.

Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó

Íme a magyar kéz által rajzolt kombi Mercedes EQS luxus-villanyautó

Árban is félelmetes 300 ezer euróért egy használt Audi RS7-R

Árban is félelmetes 300 ezer euróért egy használt Audi RS7-R

Pert indíthat az Európai Bizottság az AstraZeneca ellen

Pert indíthat az Európai Bizottság az AstraZeneca ellen