szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az IMF igazgatótanácsa 540 millió dolláros, 28 hónapra szóló azonnali hitelkeret megnyitását mérlegeli Örményország számára, mivel a volt szovjet köztársaságot a globális gazdasági válság sújtja.

Az IMF keddi közleménye szerint a nemzetközi szervezet ügyvezető igazgatója javasolja az IMF igazgató tanácsának a hitelkérelem jóváhagyását. Amennyiben e testület pénteken, mint az várható, eleget tesz a kérésnek, úgy Örményország azonnal lehívhat 239 millió dollárt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az IMF vezetője szerint 2010-től jön a kilábalás

A nemzetközi pénzügyi rendszer még jó ideig nem lesz egészséges állapotban, ezért fokozni kell a bankok támogatását és az ezzel kapcsolatos nemzetközi együttműködést is. Ezt nyilatkozta kedden Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

Románia két héten belül dönt az IMF-hitelről

Románia két héten belül dönt arról, hogy kéri-e a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzügyi támogatását, közölte hétfőn Emil Boc miniszterelnök. Elemzők már régebb óta úgy vélik, Románia lehet a következő uniós ország, amely támogatást fog kérni a világválság miatt.

MTI Gazdaság

Japán százmilliárd dollárt hitelez az IMF-nek

Japán megállapodást írt alá a Nemzetközi Valutaalappal, hogy 100 milliárd dolláros gyorskölcsönt nyújt a pénzintézetnek. Az IMF ezzel történetének legnagyobb összegű kölcsöntámogatásában részesül, elsősorban azzal a céllal, hogy a világgazdasági válság sújtotta fejlődő országoknak tudjon segíteni.

MTI Gazdaság

Stabilitást hozhat a magyar adótervek IMF-támogatása

Fontos stabilizáló tényező, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatja a magyar adóterveket, írta keddi elemzésében az egyik vezető londoni gazdasági előrejelző csoport, amely szerint Magyarország még az idén az euróövezet előtt kötelező ERM-II. árfolyamrendszer tagja lehet.

MTI Gazdaság

IMF: Magyarországon elkerülhetetlen a korrekció

A gazdasági korrekció elkerülhetetlen Magyarországon a magas államadósság és a külső finanszírozás nehézségei miatt - jelentette ki James Morsink, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációjának vezetője hétfőn Budapesten nemzetközi sajtótájékoztatón.

MTI Gazdaság

Az IMF több mint négyszáz tonna aranyat ad el

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem változtat korábbi tervén, hogy valamivel több mint 400 tonna aranyat ad el tartalékaiból pénzügyi szanálási programja keretében – közölte az IMF szóvivője. Az IMF 3217 tonnás aranytartaléka a harmadik legnagyobb a világon.

MTI Gazdaság

Szerbia 2 milliárd dolláros IMF-hitelt kér

A szerb kormány további 2 milliárd dollár hitelt fog kérni a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) a globális gazdasági válság negatív hatásainak ellensúlyozására. Mirko Cvetkovic miniszterelnök keddi bejelentése szerint az új hitelmegállapodás a korábban kötött hitelszerződés helyébe lépne, és kölcsön azonnal lehívható lenne.

A BKIK zsarolóvírus-támadásra hivatkozva hárította el a hvg.hu adatigénylését

A BKIK zsarolóvírus-támadásra hivatkozva hárította el a hvg.hu adatigénylését

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya