Tetszett a cikk?

A forint erősödött a bankközi devizapiacon annak ellenére, hogy több negatív pletyka is keringett a piacon. A dollár nagyot gyengült az euróval szemben.

Erősebb lett a forint a bankközi devizapiacon szerdán, miután az egész világon pozitívvá vált a befektetői hangulat. A kereskedés elején a reggeli 274,50 forintról 273 forintra csökkent az euró árfolyama,majd egészen késő délutánig ezen szint közelében ingadozott. A dollárt délután 5-kor 193,90 a svájci frankot 180,30 forinton jegyezték. Az EUR/USD árfolyam a kora reggeli 1,3970-ről 1,4100-ra emelkedet. A dollárgyengülés indokaként az ismét emelkedő kockázatéhséget jelölték meg a szakemberek.

Mit mond a szakember?

A nap eleji forinterősödés 273-nál megállt, amihez az a pletyka is hozzájárulhatott, hogy a napokban egyre több "nagy játékos" kezdett el forintesésre játszani - mondta el Misik Sándor, a Hamilton devizakereskedője. Voltak a piacon olyan hírek is, miszerint egy-egy nagyobb szereplő 300 forintos őszi euróra számít az ország lesújtó fundamentumai miatt. A következő napokkal kapcsolatban Misik hangsúlyozza, hogy a forint a nemzetközi hangulatot fogja követni, így ha további emelkedés jön a börzéken, akkor előbb a 272, utóbb pedig a 268 forintos technikai szintet érheti el az euró árfolyama.

Ecoline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Megdrágult az euró

A forint számára szomorúan indult a csütörtöki nap, az euró drágulása azonban 280 alatt megállt. Az euró árfolyama végül 276 és 277 forint között stabilizálódott.