szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A francia kormány közel a duplájára, 1,4 százalékkal javította fel az idei gazdaságnövekedéssel kapcsolatos előrejelzését – jelentette be a francia gazdasági miniszter hétfőn. Christine Lagarde azt mondta, hogy a korábbi becslés a bruttó hazai termék (GDP) 0,75 százalékos növekedéséről szólt.

A francia gazdasági miniszter rámutatott arra, hogy a nemzetközi környezetben bekövetkezett kedvező változások, és a francia termékek iránti külföldi kereslet bővülése tették lehetővé a GDP-növekedéssel kapcsolatos előrejelzés módosítását.

Christine Lagarde elmondta még, január végére kidolgozzák az államháztartási hiány idei várható alakulásával kapcsolatos legújabb előrejelzést. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a korábbi becslés 8,5 százalékos GDP-arányos deficitről szólt a tavalyi 8,2 százalék után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!