szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bár a január és február első két hete hidegebb volt, mint tavaly, a lakások távhőszámlája alacsonyabb lesz a múlt évinél – mondta Balog Róbert, a Főtáv Zrt. szóvivője.

Bár az idei január 0,7 fokkal hidegebb volt, mint egy éve, a lakosság mintegy 110 ezer gigajoullal (GJ) kevesebb energiát használt fel fűtésre, mint tavaly. A fogyasztók a napokban kapják meg a januári fogyasztásról a számlát, és azt fogják tapasztalni, hogy összege 25-30 százalékkal kisebb lesz.

Február első két hetének hőmérséklete jelentősen alatta maradt a sok évi átlagnak – az idén 2,5 fokkal hidegebb volt –, az energiafelhasználás emiatt 15 százalékkal emelkedett, ennek ellenére a februári számla is alacsonyabb lesz az áfa és az egységárak mérséklődése miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!