szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kétmillió forint felügyeleti bírságot rótt ki engedély nélkül végzett pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt egy magánszemélyre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

A felügyelet a honlapján közzétett határozat szerint egyúttal azonnali hatállyal megtiltotta Szentgyörgyi Attilának, hogy engedély nélküli pénzügyi szolgáltatási, így különös tekintettel pénzkölcsönnyújtási tevékenységet végezzen. A PSZÁF tavaly szeptemberben is kirótt négy magánszemélyre 5-5, 10, illetve 20 millió forintos bírságot engedély nélküli pénzkölcsönzés miatt. A felügyelet valamennyi esetben a tevékenység körülményeinek tisztázására indított piacfelügyeleti eljárást.     

A felügyelet az engedély nélküli pénzügyi tevékenységről általában saját vizsgálódásai során, illetve ügyfélbejelentések által szerez tudomást, most az utóbbi alapján kezdett vizsgálódni. Az e vétség miatt kiszabható maximális bírságtétel 20 millió forint. A bírság mértékének megállapításakor a PSZÁF figyelembe veszi az elkövetett vétség súlyát, piacra tett hatását, az érintett ügyfelek számát, valamint azt is, hogy az illető mennyire együttműködő. A bírság meg nem fizetése esetén a felügyelet végrehajtást foganatosít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Egymilliós PSZÁF-bírság az ING Magánnyugdíjpénztárnak

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete azért súlytotta bírsággal a magánpénztárat, mert megtévesztő hirdetést tett közzé saját illetve a vetélytárs pénztárak befektetési teljesítményéről – írja a Napi Gazdaság pénteki száma.

MTI Gazdaság

Kétmilliós PSZÁF-bírság a Cashline-nak és a Net Médiának

Az intézkedésre a PSZÁF honlapján publikált határozat szerint azért került sor, mert a felügyelet megállapította: a Cashline Értékpapír Zrt. hivatalos honlapja és hírlevele által közölt információk, illetve a Net Média Zrt. által működtetett Portfolio.hu internetes hírportál 2008. október 14-ei cikkének tartalma megsértette a tőkepiaci törvényt (Tpt).

MTI Gazdaság

A Pick megvásárlása viszi a prímet a PSZÁF-bírságoknál

Az idén az első félévében a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összesen 35,72 millió forint bírságot szabott ki a pénzügyi intézményekre, ezen belül a legnagyobb összeget, csaknem 15 millió forintot a biztosító társaságoknak kellett fizetniük.

MTI Gazdaság

Milliós PSZÁF-bírság takarékszövetkezeti vezetőknek

Fejenként milliós nagyságrendű büntetést kell fizetnie két takarékszövetkezet, a Nyírségi és a Háromkő Takarékszövetkezet négy vezetőjének a jogszabályok súlyos megsértése miatt - tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteken.

hvg.hu Gazdaság

Félmilliós PSZÁF-bírság az MKB Nyugdíjpénztárnak

Félmillió forint bírságot szabott ki az MKB Nyugdíjpénztárra a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), és felszólította arra, hogy az adóhatóságtól érkező tagdíjbevallási és befizetési adatokat folyamatosan dolgozza fel, és a tagdíjakat folyamatosan könyvelje le az egyéni számlákra.

Petíció indult az iskolák bezárásáért

Petíció indult az iskolák bezárásáért

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Közel teljes lezárás jön Belgiumban

Közel teljes lezárás jön Belgiumban