szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A megrendelők várhatóan visszatérnek a pártoktól független politikai és gazdasági elemzőkhöz, miközben bővül a szereplők száma ezen a piacon - összegezhető a Napi Gazdaság szerdai számában "Átalakulhat a politikai háttéripar" címmel megjelent cikk tartalma.

Öt éve két cég, a Századvég és a Political Capital uralta a területet, ma már minden párt létrehozta a saját tanácsadó-elemző cégét - nyilatkozta a lapnak Szabados Krisztián, a Political Capital Institute ügyvezető igazgatója.

Török Gábor, a Vision Politics igazgatója arról szólt, hogy míg a gazdasági válság érzékenyen érintette az üzleti ügyfelekkel foglalkozó tanácsadó-elemző cégeket, a politikai megrendelések piaca megerősödött.

A GKI Gazdságkutató Zrt. elnöke, Vértes András hangsúlyozta, hogy a GKI soha nem politikai vagy állami piacból élt, megrendeléseinek 70-80 százalékát az Európai Unióból és üzleti vállalkozásoktól kapta. Szerinte a gazdaságkutatás piacára az lenne a legnagyobb hatással, ha a politikai és gazdasági elit legalább részleges konszenzusra jutna a szerkezeti átalakítások és reformok szükségességében. 

A lap említést tesz arról, hogy a piacon új szereplő jelent meg: a Századvég Gazdaságkutató Zrt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fábry Sándor telefonált a múltból, hogy kéri vissza Pintér Béla új előadását

Fábry Sándor telefonált a múltból, hogy kéri vissza Pintér Béla új előadását

A hitelmoratórium meghosszabbításáról is ma szavaz a parlament

A hitelmoratórium meghosszabbításáról is ma szavaz a parlament

„Az emberi jogok elleni bűntett” – így indult a biztonsági öv karrierje

„Az emberi jogok elleni bűntett” – így indult a biztonsági öv karrierje