szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szerdai gyengülést követően erősödött a forint; csütörtökön reggel 7 órakor egy euró 268,85 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon.

A forint kedden és szerdán a térségi devizákkal együtt folyamatosan gyengült a görög adósságválság elmélyülése, valamint a portugál és spanyol problémák miatti riadalom hatására. Szerdán délelőtt már 272,40 forintot kértek egy euróért a bankközi devizapiacon, amire több mint 2 hónapja nem volt példa. 

Estére aztán a forint visszakapaszkodott a 270 forint/eurós szint közelébe, de érzékeny a térségi hatásokra, és ha romlik a befektetői hangulat, akkor akár 274 forint/euróig is gyengülhet a Takarékbank elemzői szerint. A Raiffeisen banknál úgy látják, hogy az euró jegyzése 270 forint alatt stabilizálódhat, feltéve, hogy sikerül megoldást találni Görögország adósságproblémájára - írta a DowJones hírügynökség. A közép- és kelet-európai térség csütörtöki kilátásairól szóló összeállításában a gazdasági hírügynökség rámutat, hogy "a központi bank függetlenségét megkérdőjelező megjegyzések a következő kormány részéről tovább gyengíthetik a piacot."

A forint a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben is erősödött némileg. A dollárt 203,06 forinton jegyezték csütörtökön reggel, az előző esti 204,83 forint után. Egy svájci frank 187,60 forintba került reggel, míg szerdán késő délután 188 forint felett jegyezték a frankot. Száz japán jenért a szerdai 217 forint feletti ár helyett 216,52 forintot kértek a bankközi piacon csütörtökön reggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Százmillió forint illegális hulladéklerakók felszámolására

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) 100 millió forinttal segíti az illegális hulladéklerakók felszámolását az idén, az önkormányzatok és non-profit szervezetek számára kiírt pályázat eredményeképpen 200 helyszínen több mint 17 300 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtenek össze és ártalmatlanítanak szakszerűen.

MTI Gazdaság

Kezd magához térni a forint

Szerdán délután már korrigálták a hét eleje óta elszenvedett veszteségeik egy kis hányadát a térségbeli devizák: az eurót szerdán a 272,40 forintos napi csúcsról délután négy órakor 269,57 forinton jegyezték, míg a kedd délutáni árfolyam 267,35 forint volt.

hvg.hu Gazdaság

A forint lefelé bucskázik, a BUX mélyrepülésben

A mélyülő görög válság, a portugálok leminősítése és a hazai politikai megnyilatkozások betettek a forintnak. Két nap alatt éppen egy tízessel drágult az euró, a dollárról meg jobb nem is beszélni.

Nyolcpontos kompromisszumot ajánlott fel a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak

Nyolcpontos kompromisszumot ajánlott fel a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak

Ma már mehet influenza elleni vakcináért – összeszedtük a tudnivalókat az oltás előtt

Ma már mehet influenza elleni vakcináért – összeszedtük a tudnivalókat az oltás előtt

6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 200-ra a szélvédő nélküli utcai McLaren

6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 200-ra a szélvédő nélküli utcai McLaren