szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Augusztusban a várakozásoknak megfelelően alakult az infláció az euróövezetben, az Eurostat szerdán közzétett adatai szerint az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal, a tavalyi azonos hónaphoz képest 1,6 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex.

Az elemzők havi bázison 0,2 százalékos, éves bázison 1,6 százalékos növekedést vártak. Júliusban az előző hónaphoz képest 0,3 százalékkal csökkent a fogyasztói árindex, éves bázison pedig 1,7 százalékkal emelkedett. A 27 tagú Európai Unióban az infláció havi bázison 0,2 százalékos volt augusztusban. Az éves fogyasztói árindex 2,0 százalékkal emelkedett a júliusi 2,1 százalék után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Fitch: nem esik szét az eurózóna, Capital Economics: széteshet

A görög államadósság-válság egyértelmű tanulsága az, hogy ha egy országnak piaci finanszírozásra van szüksége, akkor nem teheti kockára a hosszú távú költségvetési fizetőképességébe vetett befektetői bizalmat – áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban kiadott átfogó elemzésében,

MTI Gazdaság

"Altatóként" működött az euró

"Altatóként" működött a válság előtti pénzbőség idején az euró, az olcsó hitelek révén "a virágzás illúziójába" ringatva az európai kormányokat - mondta a londoni The Timesnak adott, csütörtökön megjelent nyilatkozatában az EU-bizottság elnöke, aki ugyanakkor sikeresnek és a "változások motorjának" minősítette a közös valutát.

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét