szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A PSZÁF célja, hogy "a fogyasztó ne érezze magát magára hagyva" a pénzügyi intézményekkel szemben.

Tavaly 88 millió forint bírságot szedett be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) fogyasztóvédelmi ügyekben - közölte Siklósi Máté, a felügyelet ügyvezető igazgatója pénteken a Budapesten tartott sajtóbeszélgetésen. Balogh László, a PSZÁF alelnöke a fogyasztóvédelem fontosságát a szektor iránti bizalom szükségességével indokolta. Magyarázata szerint a bizalom hiánya hosszú távon a pénzügyi közvetítő rendszer stabilitása ellen hat.

A PSZÁF célja, hogy "a fogyasztó ne érezze magát magára hagyva" a pénzügyi intézményekkel szemben - hangsúlyozta a tőkepiaci felügyelet alelnöke. A felügyeletnél általános fogyasztóvédelmi ajánlás készül az érintettek bevonásával - mondta Balogh László. Hozzáfűzte: a dokumentum a jövő hónapban készül el. Ezt követően még az idén elkészítik a biztosítókra és a hitelintézetekre vonatkozó specifikus ajánlást is.

 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota

Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota