szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Forbes magazin idei ranglistája szerint soha nem volt még annyi dollármilliárdos, mint idén, a világ leggazdagabb embereinek listáján ugyanis már 1210 név szerepel.

A ranglista élén továbbra is a tavalyi első, a távközlési érdekeltséggel bíró mexikói mágnás, Carlos Slim szerepel. A 71 éves üzletember 74 milliárd dollárral (13 913 milliárd forinttal) került az élre. Az 55 éves Bill Gates - aki vagyonának csaknem egyharmadát ajánlotta már jótékonysági célokra - 56 milliárd dollárral került a második helyre, és a 80 éves Warren Buffett 50 milliárd dollárral érte el a dobogó legalsó fokát.

A lista gyakorlatilag a világgazdaság alakulását tükrözi - magyarázta a magazin alapítója, Steve Forbes, hozzátéve, hogy az 1200 milliárdos összesen 4,5 billió dollár vagyonnal rendelkezik. Míg tíz évvel ezelőtt a milliárdosok fele az Egyesült Államokból került ki, ma már csak harmaduk származik Amerikából, és a listán is több az ázsiai, mint az európai. A szupergazdagok fővárosa pedig már nem New York, hanem Moszkva.

A lista legöregebb milliárdosa a 100 éves svájci Walter Haefner, akinek szoftvercége van. A legfiatalabb már nem a 26 éves Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója (a lista 52. helyén áll 13,5 milliárd dollárral), hanem a nála nyolc nappal ifjabb csendestársa a közösségi portál létrehozásában, Dustin Moskovitz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos frissítés érkezett a gépére, már most törölheti vele a hamarosan veszélyessé váló Flasht

Fontos frissítés érkezett a gépére, már most törölheti vele a hamarosan veszélyessé váló Flasht

Lapkiadók: Az FTC törvényellenesen tiltott ki újságírókat a BL-meccsekről

Lapkiadók: Az FTC törvényellenesen tiltott ki újságírókat a BL-meccsekről

Újabb bejelentés: tetőtér-beépítésre is kérhető a 10 milliós csok

Újabb bejelentés: tetőtér-beépítésre is kérhető a 10 milliós csok