szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy "a célszerűtlen, a magyar gazdaság problémáinak súlyosságát és fontossági sorrendjét figyelmen kívül hagyó lépésekkel hagyjon fel".

Változást sürget a kormány gazdaságpolitikájában a Jobbik. Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy "a célszerűtlen, a magyar gazdaság problémáinak súlyosságát és fontossági sorrendjét figyelmen kívül hagyó lépésekkel hagyjon fel". Helyette a Jobbik javaslatai alapján a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyteremtésre és a bajba került devizahiteles családok százezreinek megmentésére koncentrálja a rendelkezésére álló erőforrásokat, mert csak így kerülhető el a válsághelyzet további mélyülése - szorgalmazza.

Kitér arra, hogy az Eurostat közelmúltban közzétett jelentése szerint a magyar gazdaság "egyértelműen az Európai Unió leszakadó államai közé tartozik, növekedése jelentősen elmarad az Európai Unió átlagától". Nem tudjuk, mennyi időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy Orbán Viktor is megértse: a gazdagok kormányának megszorításokon alapuló, a jómódúakat a szegény emberek rovására támogató gazdaságpolitikája kudarcot vallott - fogalmaz az ellenzéki politikus, aki szerint a Fidesz kormányra kerülése óta több súlyos, több százmilliárd adóforintba kerülő baklövést követett el, és képtelen volt arra is, hogy kihasználja a rendelkezésére álló gazdaságpolitikai mozgásteret.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!