szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem 6 milliárd forintos beruházással új épülettömb épül a szolnoki Hetényi kórházban.

Csaknem 6 milliárd forintos beruházással a szolnoki Hetényi kórház eddigi legnagyobb fejlesztése kezdődik meg, új kórháztömb épül – jelentette be Bene Ildikó főigazgató-főorvos az intézményben kedden tartott sajtótájékoztatóján. Tájékoztatása szerint a 2013 májusára elkészülő új kórházi egységben a fül-orr-gégészet, a szemészet, a szülészet-nőgyógyászat, valamint a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály kap helyet. Az új tömböt a 115 éves Tószegi úti telephely legrégebbi épületeinek helyén húzzák fel, a költségek 90 százalékát az Európai Unió fedezi.

Bene Ildikó kitért arra, hogy a sürgősségi osztály idén májusban megkezdett építése az ütemtervnek megfelelően halad. A 600 millió forintos pályázati támogatású projekt megvalósítása után, 2012 májusától, az integrált diszpécserszolgálat kialakításával és az osztályok közötti információs rendszer korszerűsítésével egységes lesz a rászorulók ügyeleti és sürgősségi ellátása.

Beszámolt arról is, hogy a rezidensi álláshelyekre történő pályáztatás idei módosítása óta hét pályázat érkezett az intézménybe, több orvosi hiányszakmába. Az érdeklődés folyamatos, mert vannak, akik még a későbbiekben kapják kézhez orvosi diplomájukat. A főigazgató-főorvos közölte: szeptembertől módosul a kórház látogatási rendje: a betegeket naponta reggel 7 órától este 9-ig kereshetik fel a hozzátartozók, ismerősök. A látogatási rendet az egyes osztályok munkarendjével együtt valamennyi osztály bejáratánál kifüggesztik, és az minden látogató számára kötelező érvényű.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Indul az új karácsonyi dalok rohama

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni